DØMT: Morgan Andersen ble onsdag dømt til ett års betinget fengsel, men anket dommen på stedet. Nå venter en ny runde i Lagmannsretten. Foto: SCANPIX
DØMT: Morgan Andersen ble onsdag dømt til ett års betinget fengsel, men anket dommen på stedet. Nå venter en ny runde i Lagmannsretten. Foto: SCANPIX Vis mer

- Alt er bare forferdelig trist

- Konsekvensene er katastrofale for meg og min familie, sier en nedbrutt Morgan Andersen til Seher.no.

SEHER.NO: Onsdag ble Morgan Andersen dømt til ett års betinget fengsel i Oslo Tingrett. Andersen sto tiltalt for dokumentfalsk og falsk anmeldelse i forbindelse med Mikel-saken, men håpet at retten ikke ville felle ham på grunn av mangelen på beviser.

Det skjedde ikke, og Andersen må dermed sette sin lit til at Lagmannsretten har andre oppfatninger enn tingretten...

Akkurat det kom som et sjokk for den sykemeldte FFK-direktøren, som overfor Seher.no innrømmer at han er ferdig som direktør i Fredrikstad Fotballklubb - uansett om anken fører fram eller ikke. Det har klubbens styre bestemt.

SE OGSÅ: Dette er Mikel-saken

- Katastrofale konsekvenser
- Alt er bare forferdelig trist. I to og et halvt år har jeg vært gjennom et helsemessig helvete. Det hele er et spørsmål om hvor mye jeg tåler rent fysisk og mentalt - og hvor mye av det som vil gå utover resten av livet mitt. Det er en stor påkjenning, sier Morgan Andersen til Seher.no.

Den tidligere hockeyspilleren hadde håpet på full frifinnelse denne onsdagen. Når det ikke skjedde, tenker han mest på familien, samt det faktumet at han ikke får beholde jobben han elsker.

- Dette er såpass ferskt at det ikke helt har gått opp for meg ennå. Men det er klart, konsekvensene er katastrofale for meg og min familie, for min kone og mine barn. Jeg mister tross alt muligheten til å forsørge dem slik jeg ønsker - jeg har mistet jobben jeg virkelig brenner for, sier han.

- Jeg vet med meg selv at jeg ikke har gjort det retten påstår at jeg har gjort, men føler meg dessverre hjelpesløs, legger han til.

- Må finne ny jobb
Hva tenker du om jobbfremtiden?

- Akkurat nå er det umulig å si hva det er jeg vil. Men det er som sagt trist å miste jobben jeg har hatt i Fredrikstad, spesielt når jeg vet at jeg gjorde en god jobb. Jeg kom på en tid da klubben i teorien var konkurs, men vi klarte å få med oss dyktige folk som reddet oss ved å spytte inn penger.

- Det at jeg nå ikke får fortsette gjør at den yrkesveien jeg har valgt ikke lenger gjelder. Og jeg har tross alt et forsørgeransvar og visse forpliktelser. Nå er jeg bare nødt til å finne meg en ny jobb. For jeg vil være en god far og en like god ektemann, forteller Andersen, som begynte å gråte under rettsakens første dag.

Nå er han spent på hvordan lokalsamfunnet reagerer etter at dommen er et faktum.

- Påkjenningen for familien har vært enorm hele veien, og jeg aner ikke om den vil dabbe av i fremtiden. Vi får bare ta tiden til hjelp, man opplever både oppturer og nedturer i livet. Men det er klart, slik vi har levd den siste tiden setter livet i perspektiv.

Dro rett hjem
Andersen innrømmer at han ikke hadde en spesielt god følelse da dommer Torjus Gard leste opp dommen i foran en fullsatt rettsal onsdag.

- Det tok ikke mange minuttene før jeg skjønte at det bar feil vei, for å si det sånn. Dommeren var tidlig inne på mange av konklusjonene. Det var noen tunge minutter.

Føler du at du har blitt forhåndsdømt?

- Akkurat det ønsker jeg ikke si så mye om. Det jeg i hvert fall kan si er at jeg vet at dommen er feil. 

Etter domsavsigelsen forsvant han rett ut - uten å snakke med noen av de svært mange pressefolkene som var til stede.

- Jeg dro rett hjem sammen med noen folk jeg kjenner. Nå skal jeg hjem til familien min, sier Morgan Andersen til Seher.no. 

LES OGSÅ: Morgan Andersen dømt