Eurovision:

Alt du trenger å vite om Eurovision 2022

Er du klar for lørdagens finale?

EUROVISION: Subwoolfer, norsk-greske Amanda Tenfjord og ukrainske Oleh Psiuk i Kalush Orchestra i Torino. Foto: Heiko Junge / NTB
EUROVISION: Subwoolfer, norsk-greske Amanda Tenfjord og ukrainske Oleh Psiuk i Kalush Orchestra i Torino. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag braker det løs på en stor scene i Torino, Italia. Da er det nemlig finale i Eurovision Song Contest 2022.

Den maskerte gruppen Subwoolfer er klare for å presentere Norge, og det er også lov å heie litt ekstra på norsk-greske Amanda Tenfjord, som representerer Hellas.

Selve finalen sendes live på NRK1 lørdag 14. mai klokken 21.00.

Her får du svar på alt du trenger å vite om Eurovision Song Contest 2022.

Hvem er Subwoolfer?

Subwoolfer består av ulvene Keith og Jim. Med seg på scenen har de DJ Astronaut.

Identitetene deres er hemmelige. Gruppen som representerer Norge har ført til mye spekulasjoner rundt hvem som er bak maskene.

Erik og Kriss, Ylvis-brødrene og Gaute Ormåsen og Ben Adams er bare noen av navnene det har blitt heftig spekulert på, men foreløpig er ingenting bekreftet.

Tirsdag meldte derimot NRK at det var Andreas Haukeland, bedre kjent som Tix, som gjemte seg under kostymet til astronauten. Samtidig er det et bilde som viser Haukeland stående side om side med DJ Astronaut under den norske finalen, så det er ikke godt å vite.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.