- Alt ble mørkt da de ville kaste meg ut

Lena ringte «Luksusfellen»-ekspertene etter at kemneren kom på døra.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Ekspertene i TV3-programmet «Luksusfellen» er vant til å hjelpe folk med dårlig privatøkonomi, men da de besøkte Lena Hjellnes (28) fra Kristiansund fikk de en uventet utfordring.

Fordi hun skyldte penger til sameiet hun bor i sammen med sin åtte år gamle datter Frida, hadde hun hadde fått varsel om utkastelse på grunn av manglende betalinger til borettslaget,  rett før ekspertene Magne Gundersen og Jonas Bakkevig kom på besøk.

Lavpunkt

Til Seoghør.no sier Lena at øyeblikket da hun fikk besøk av kemneren på døra med varsel om tvangssalg, var et følelsesmessig lavpunkt.

- Det var det laveste øyeblikket mitt. Da ble alt mørkt. Å kontakte Luksusfellen var mitt siste håp, selv om jeg ikke hadde store forhåpninger om at de skulle klare å hjelpe meg med å endre på situasjonen min.


Magne Gundersen la ikke skjul på at han var bekymret for Lenas situasjon. Tilsammen hadde hun en gjeld på 1.625.000 kroner, hvor av 175 000 var ubetalte regninger, inkassokrav, kredittgjeld og forbrukslån.

- Du har sluttet å betale regningene og kommet inn i en negativ spiral, sier Magne Gundersen i programmet, som sendes onsdag.

Roser ekspertene

Etter å ha fått hjelp til blant annet å sette en ny takst på boligen og å refinansiere lånene sine, hevder Lena at hun nå har fått fremtiden mer under kontroll.

- Ting går mye bedre nå. Jeg er utrolig glad for hjelpen jeg har fått. Jeg tror det er mange som er i samme situasjon som jeg var, men som er overlatt til seg selv.

Hun innrømmer imidlertid at hun gruer seg til å seg selv på TV.

- Jeg er litt redd for å se det igjen. Men jeg mener at folk må tenke på seg selv, selv om det skulle bli litt snakk. Jeg tror nok problemene hadde vært mye verre hvis jeg ikke hadde kontaktet «Luksusfellen», sier hun til Seoghør.no.

«Luksusfellen» ser du onsdager kl 20.30 på TV3. Finn dine favorittprogram i Seoghør.nos TV-guide!


LES OGSÅ:
Spilte bort feriepengene i hemmelighet


Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer