- Alt ble annerledes

Linn var gravid i sjuende måned da samboeren gikk bort ...

VAKKER: Linn er mest kjent som skuespillerinne, men hun har også gitt ut to bøker. Til høsten kommer hennes første plate! Foto: Tor Kvello, Se og Hør
VAKKER: Linn er mest kjent som skuespillerinne, men hun har også gitt ut to bøker. Til høsten kommer hennes første plate! Foto: Tor Kvello, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Midt på 80-tallet var Linn Stokke Brynestad (45) og hennes samboer Hans Ola Sørlie unge, fremadstormende skuespillere.

Linn hadde blitt landskjent gjennom komiserien "Hjemme hos oss", mens Hans Ola ble berømt etter innsatsen i filmen "Orions belte". Snart skulle de bli en familie på fire, og det lykkelige paret var i ferd med å pusse opp huset.

Det er snart tyve år siden den gang. Og det er snart tyve år siden ulykken som snudde opp ned på livet til Linn.

I et åpenhjertig intervju forteller hun om den gangen Hans sa "ha det" for aller siste gang til henne.

- Alt ble egentlig annerledes.

Den gang var hun 26 år og høygravid. Fra før av hadde de en tre år gammel sønn.

Hans og faren skulle dra til Gudbrandsdalen for å hente materialer til oppussingen, skriver "Sikker på vegen", et magasin som blir gitt ut av Statens vegvesen.

Men klokka ni samme kveld ringte presten på døren med det forferdelige budskapet: Hans Ola var død.

- Ulykken satte i gang endringer på alle områder i livet, så store endringer at det er vanskelig å beskrive, sier Stokke.

Hans Olav og faren svingte ut på E6 fra en sidevei, fikk sleng på tilhengeren som var fullastet med materialer. Personbilen kom ut av kontroll, og i motsatt retning kom en tunglastet trailer og kjørte over den ...

- Etter en slik ulykke dreier alt seg om de små tingene. Det bragte meg videre å se en vakker blomst, eller å ta i mot smilet fra sønnen min, smiler hun, og forteller at det var vanskelig å takle praktiske problemer og utfordringer samtidig som hun sørget.

- De praktiske utfordringene ble også noe positivt, det ga meg struktur som holdt meg i gang, understreker skjønnheten.

Hun sier at hun gjerne prater om ulykken.

- Det å forholde seg til realitetene er viktig for en selv, og ikke minst viktig for de rundt deg. Derfor er det viktig å snakke med andre om det som har hendt, avslutter Linn, som har gitt ut to bøker, blant annet diktsamlingen "Tanker fra en sorg".

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer