- Alt bare raste sammen

I sommer er Randi Gustad aktuell som OL-kommentator. Sommeren for seks år siden mistet hun faren sin.

MISTET FAREN BRÅTT: Sommeren for seks år siden mistet TV 2s ekspertkommentator Randi Gustad faren sin. Kåre Sigurd Gustad omkom i en tragisk drukningsulykke.  Foto: NTB scanpix
MISTET FAREN BRÅTT: Sommeren for seks år siden mistet TV 2s ekspertkommentator Randi Gustad faren sin. Kåre Sigurd Gustad omkom i en tragisk drukningsulykke. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I disse dager er Randi Gustad (39) travelt opptatt med å kommentere håndballkamper under sommer-OL i Rio de Janeiro.

Mens sommeren i år har vært preget av mye og hektisk arbeid, var sommeren for seks år siden mye tøffere for TV 2s ekspertkommentator på håndball. Da mistet hun faren sin, Kåre Sigurd Gustad, i en drukningsulykke.

I et intervju med VG Sporten forteller Randi Gustad at hun var på vei til A-ha-konsert i Oslo med ektemannen da hun fikk telefonen.

- Alt bare raste sammen. Alle fly til Kristiansund var gått, så vi kom oss på en buss. Jeg måtte se ham. Å miste noen som du har snakket med bare en time før, som er i strålende fysisk og psykisk form, på et blunk. Det er ikke bare sorgen over å miste pappaen din. Det er et sjokk, sier hun til avisen.

Saken fortsetter under bildet.

OL-AKTUELL: Randi Gustad (nest ytterst t.h) sammen med resten av håndballgjengen som dekker Rio-OL. Fra venstre Bent Svele, Julie Strømsvåg, Harald Bredeli og Frode Scheie.  Foto: Espen Solli/ TV 2
OL-AKTUELL: Randi Gustad (nest ytterst t.h) sammen med resten av håndballgjengen som dekker Rio-OL. Fra venstre Bent Svele, Julie Strømsvåg, Harald Bredeli og Frode Scheie. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

- Jeg trodde ikke på det

Faren til Randi, som var en sentral utvikler og leder i Telenor, omkom da han falt mellom båten og brygga på Ringsøya på Smøla og ikke klarte å komme seg opp igjen.

At hennes 64 år gamle far brått ble revet bort, var vanskelig å fatte for TV 2-profilen. Hun sier til VG Sporten at hun først ikke klarte å ta dødsfallet innover seg.

- Jeg måtte se ham. Jeg trodde ikke på det. Først da skjønte jeg hva som hadde skjedd. Jeg sørger litt i det stille, man må være sterk for andre, sterk for sine egne barn, for familien, sier hun åpenhjertig.

Saken fortsetter under bildet.

LAGVENNINNER: Mia Hundvin (t.v.) og Randi Gustad avbildet sammen den gang de begge spilte for Nordstrand.  Foto: Aftenposten/ NTB Scanpix
LAGVENNINNER: Mia Hundvin (t.v.) og Randi Gustad avbildet sammen den gang de begge spilte for Nordstrand. Foto: Aftenposten/ NTB Scanpix Vis mer

Populær TV-profil

I dag bor Gustad på Røa i Oslo sammen med ektemannen Lasse Lie, som hun giftet seg med i 2009. Paret har sønnene Alfred og Herman sammen.

Da paret ventet sitt første barn sammen i 2008, røpet Randi graviditeten overfor Se og Hør:

- Jeg kan bekrefte at jeg er gravid, men utover det ønsker jeg ikke å gi noen kommentarer, sa den tidligere Nordstrand- og landslagsspilleren våren 2008.

Både Randi og ektemannen har gjort karriere på håndballbanen, og etter at hun la opp for ti år siden har hun jobbet i TV 2. Ekspertkommentatoren, som også er utdannet jurist, er en av TV 2s store OL-profiler i sendingene fra Rio.

Hun gjorde sin debut som kommentator under håndball-VM i Frankrike i desember 2007, og siden den gang er hun blitt et populært fjes på TV-skjermen.

Før håndball-EM i 2012 ble for øvrig Kjersti Grini (44) vraket som ekspertkommentator til fordel for Gustad.

- Hun er dyktig og treffer bredt. Det kan jo hende at folk er blitt lei av trynet mitt også. Men jeg synes ekspertjobben har vært spennende og interessant, sa Grini til VG etter vrakingen.

PROFILERT EKSPERT: Randi Gustad avbildet i aksjon under håndball-VM i 2015.  Foto: TV 2
PROFILERT EKSPERT: Randi Gustad avbildet i aksjon under håndball-VM i 2015. Foto: TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: Ole Klemetsen skilles

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer