HEI HVOR DET GÅR: Chamonix er en av skistedene som ligger under en times kjøring fra Genève. Her kan du boltre deg i et av alpenes beste skianlegg.
HEI HVOR DET GÅR: Chamonix er en av skistedene som ligger under en times kjøring fra Genève. Her kan du boltre deg i et av alpenes beste skianlegg.Vis mer

Alpenes metropol

Har du lyst på både pose og sekk i vinter? Dra til Genève!

SEHER.NO: Genève er alpenes metropol. En storby under Mont Blanc. Så hvorfor ikke kombinere storbyferie med skiferie? Norwegian har i vinter fire ukentlige avganger til byen, noe som gjør det lettvint å skreddersy vinterferien som både mor, far og barna kan juble over.


Velg og vrak
Innenfor en times kjøreavstand fra Genève, kommer du nemlig til noen av Europas ypperste skisteder.


Chamonix ligger rett opp dalen og tilbyr skikjøring på alle nivåer. Spesielt for de med ambisjoner i løssnøen utenfor løypa er stedet et mekka. Og ikke minst er de mange velpreparerte løypene som snegler seg innimellom stupbratte fjell og spektakulære breer med utsikt til Mont Blanc verdt turen.


Tar du Mont Blanc-tunnelen fra Chamonix og inn i Italia, ligger de solfylte løypene i Courmayeur og venter på deg rett på den andre siden. Det tar bare et kvarter å kjøre igjennom. Ekte italiensk pizza, pasta og verdens beste kaffe! I Italia handler skikjøring om å kose seg i bakken – ikke nødvendigvis med ski på beina!


Megeve, som også ligger om lag en times kjøretur unna, har alltid vært jetsetternes franske alpefavoritt. Årsaken er silkemyke bakker i storslått natur og en liten alpeby i ordentlig "Heidi-stil". Ypperlig for småbarnsfamilier.


Morzine og Avoriaz er også favoritter for dem med små barn og ligger litt lavere. På solskinnsdager er det påskestemning i bakken selv midtvinters.


Portens du Soleil er et av Europas og verdens største sammenhengende skianlegg. Morzine og Avoriaz er del av dette systemet i tillegg til et titall andre skisteder i Frankrike og Sveits. Klarer du å besøke alle på en dag heter du antageligvis Kjetil André Aamodt!
Hvis du kjører litt lenger, ligger både Zermatt, Verbier og Val-d'Isère innenfor rekkevidde for en dagstur.


Leiebil
Om du leier bil er samtlige av stedene over, og flere til, tilgjengelige innenfor tre kvarter til en times kjøring på morgenkvisten. Ideelt om du vil sikre deg mot dårlig vær. Sjekk hvor sola skinner – og dra. Veldig ofte er det for eksempel fint vær i Italia når det er dårlig vær i Frankrike. Mont Blanc-massivet utgjør nemlig også et værskille i Europa.


På ettermiddagen og kvelden kan du nyte godt av alt Genève har å tilby, og det er ikke lite. Byen har en svært internasjonal atmosfære skapt av alle organisasjonene og finansinstitusjonene som holder hus her. Verdens helseorganisasjon, Røde Kors, Unicef og FNs høykommissær for flyktninger, er bare noen av dem – og her jobber det mennesker fra hele verden. Det betyr at du kommer svært langt med engelsk – i motsetning til mange andre steder i Sveits og Frankrike.


Kultur og historie
Genève er en gammel by med masse historie. Og der den ligger på begge sider av Lac Leman ved utløpet av elva Rhônen, er den virkelig en perle å vandre rundt i. Store parker, slott, museer og trange smug. I gamlebyen, som ligger på en høyde over sjøen, ligger restaurantene på rekke og rad. Spesielt når det nærmer seg helg er det et yrende liv overalt hvor du går. Sveitserne er også trivelige mennesker, og når det gjelder service er de helt overlegne. Siden Genève er en by med svært mange tilreisende har også nattelivet internasjonal storbystandard. Store messer arrangeres dessuten året rundt og trekker mennesker fra alle verdenshjørner.


Luksusshopping
Shoppingen finner du langs og i kvartalene rundt Rue du Rive. Spesielt med Genève er alle klokke- og smykkeforretningene. Mange av de gamle velrenommerte sveitsiske urene blir nemlig lagd nettopp i Genève. Så hvis du noen gang skal kjøpe en Rolex bør du gjøre det her. Dessuten er alle de store motehusene representert i byen. Mye penger i omløp blant byens innbyggere og tilreisende betyr et enormt utvalg. Trenger beina en hviledag fra skistøvlene er det ikke noe problem å "slå i hjel" en dag på shoppingtokt!FAKTA OM GENÈVE


Slik kommer du hit: Norwegian flyr direkte tirsdag, torsdag, lørdag og søndag. Både STS Alpereiser og Sportreiser har pakketurer hit.


Her bor du: I Genève finnes alle typer hotell. Bestiller du tidlig kan du få det den raffeste innen luksus på 5-stjernershotell til rundt 350 sveitserfranc natta for to personer. Ellers finner du et bredt utvalg av 3- og 4-stjerners hoteller fra 140 – 220 franc. Men vær oppmerksom på at Genève arrangerer en rekke store festivaler og messer gjennom hele året. Bestill derfor hotell før du bestiller flybillett! Let gjerne etter drømmehotellet på www.venere.com og www.hotels.com.


Husk pass: Når du har leiebil i Genève og kjører rundt, vil du stadig vekk krysse grensa mellom Frankrike og Sveits. Siden Sveits ikke er medlem av Schengen, er grensekontrollen reell. Husk å ha med passet i bilen.

Valuta: Sveitsiske franc. 1 sveitserfranc er i underkant av 5 kroner.

Mer info: www.geneva-tourism.ch.


LES OGSÅ: Årets alpenyheterREISELYST: Mer spennende reisestoff finner du her