PERFEKTE FORHOLD: Drømmen om Alpene blir virkelig i St. Anton. Nå kan du reise dit med STS Alpereiser.
PERFEKTE FORHOLD: Drømmen om Alpene blir virkelig i St. Anton. Nå kan du reise dit med STS Alpereiser.Vis mer

Alpene venter!

Vinteren nærmer seg #2013 grøss og gru #2013 men dermed også heldigvis skisesongen.

SEHER.NO: Alpeekspertene i det svenske selskapet STS Alpereiser som også frakter omkring 6000 nordmenn årlig til høye fjell i Mellom-Europa har i år tre nye destinasjoner i Østerrike, hvorav den ene er en real klassiker, St. Anton.

Dette er omtrent å regne for alpinsportens vugge, og for mange er St. Anton selve innbegrepet på kvalitetsalpinisme.

De to andre nyhetene av året er Mayrhofen som i tillegg til sitt omfattende skisystem har en isbre, og Ischgl som er berømt for et svært livlig natteliv.

Eier Salzburger Hof
Selskapet Sportreiser ble i fjor kjøpt av STS Alpereiser og er dermed søsterselskap. Sportreiser har også en klassiker blant årets nyheter, franske Chamonix. I tillegg har de i år satset på Bad Gastein og det klassiske hotellet Salzburger Hof. At det i de to selskapenes programmer er en del overlappinger skyldes et ønske om å kontrollere markedet i størst mulig grad. Samlet sett har de to cirka 70 prosent av norske pakketurer til Alpene. STS Alpereiser eier da også Salzburger Hof og fire andre hoteller i Bad Gastein.

Den viktigste forskjellen på selskapene er nok at Sportreiser har skikjøringen i fokus, mens STS Alpereiser i litt større grad vektlegger mat og spa. Det er ikke dermed sagt at skikjøringen ikke er viktig.

Snøgaranti
Forrige vintersesong var forholdsvis snøfattig, men STS Alpereiser gir fremdeles snøgaranti til alle sine reisemål. Sportreiser gjør det samme for første gang. Så lite snø var det heller ikke at noen benyttet seg av garantien.

- Men er anleggene stengt eller forholdene ellers umulige, busser vi alle våre gjester til og fra nærmeste anlegg, lover administrerende direktør Peter Johnson i STS Alpereiser.

Hans selskap har totalt 16 reisemål i sitt program. De fleste av disse er i Østerrike, mens fire er i Italia og to i Sveits. Selskapet har kun en fransk destinasjon, Chamonix. Årsaken til dette er først og fremst prisnivået som er til dels vesentlig høyere i Frankrike enn i øvrige europeiske land.

Sportreiser har på sin side ti destinasjoner i programmet, fire i Østerrike, tre i Italia (to av disse er nyheter, Courmayeur og Cervinia), to i Sveits og altså franske Chamonix.
Det lille reisebyrået Langley Travel er blant markedets andre operatører, vel å merke kun med franske reisemål.

Mer info finner du på www.alpereiser.no, www.sportreiser.no og www.langleytravel.com/no (eksterne linker).

Mer spennende reisestoff finner du på våre reisesider

Artikkelen fortsetter under annonsen