Alpene lokker

Etter tidenes sommer lengter tydeligvis mange etter vinter.

OFFPISTE: Heng som dette er kanskje ikke noe alle i feriefølget bør prøve seg på. Foto: Star Tour Sportreiser
OFFPISTE: Heng som dette er kanskje ikke noe alle i feriefølget bør prøve seg på. Foto: Star Tour Sportreiser Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Knappe fire uker etter salgsstart er syv av ti reiser solgt til Østerrike, melder Star Tour Sportreiser. Det er en økning på hele 20 prosent sammenlignet med fjoråret. Nyheten med weekend til Alpene har slått bra an, og skiarrangøren vurderer å sette opp ekstra avganger. Totalt har Sportreiser allerede solgt 55 prosent av alle skireisene kommende vinter.

Gutta til Østerrike og jentene til Italia
Mer enn halvparten av norske menn vil til Østerrike når de skal på Alpinferie, mens dobbelt så mange kvinner som menn vil til Italia. Nordmenn foretrekker en ferdig pakket reise med så mye som mulig inkludert når de skal til Alpene. Hele åtte av ti vil gjerne på skiweekend, og helst bestilles skiferien via nettet.

Dette er noen av vanene som avdekkes i en landsdekkende undersøkelse blant nesten 1300 reiseinteresserte nordmenn, gjennomført av reisearrangøren Star Tour Sportreiser.

- At gutta vil til Østerrike og jentene til Italia overrasker meg ikke, sier informasjonsjef Lena Petersson, i Star Tour.

- For oss kvinner er Italia det ulitmate skilandet. I tillegg til fin skikjøring har de italienske Alpene best mat, shopping og design, avslutter Petersson, som selv er meget fornøyd med at italienske Champoluc er tilbake i Sportreisers skiprogram.

Snøsikre Østerrike
Aller viktigst i valget av hvor neste skiferie skal gå, er snøsikkerhet, deretter kommer prisen på reisen, og på tredje plass selve reisemålet eller landet, viser svarene i undersøkelsen. Andre faktorer som er viktige for en vellykket skiferie er løypenettet, afterski og et godt tilbud av restauranter og barer. Av land er, ikke uventet i følge Sportreiser, Østerrike mest populært, etterfulgt av Italia, Sveits og Frankrike.

Kun 3,5 prosent kan tenke seg å pakke skiferien selv, viser undersøkelsen. Hele 63 prosent foretrekker en ferdig skipakke mens 20,4 prosent ønsker å pakke deler av reisen selv. Og vi vil stadig ha mer i pakken. I følge undersøkelsen ønsker 39,2 prosent at skipakken også inkluderer mat, drikke og heiskort - i tillegg til selve reisen og hotell.

Weekend + web = sant

Det er ikke alltid det er penger eller lyst som er mangelvare, men rett og slett tid. Hele 83 prosent av de som svarte kan tenke seg en weekend til Alpene.

– Dette er i tråd med de trender vi ser generelt, og vi lanserer derfor skiweekend til Engelberg i Sveits nå til vinteren, forteller Albert Arli, produktsjef i Star Tour Sportreiser.

Han er heller ikke overrasket over at så mange som 81 prosent foretrekker å bestille sin skiferie på nettet, men kanskje litt forbauset over at svarene i undersøkelsen viser at flere foretrekker å bestille skireisen i butikk enn over telefon.

– Kanskje dette viser at når vi først velger bort internett så er det for å få personlige tips fra for eksempel en skispesialist i Star Tours butikker, avslutter Arli.

Totalt vil rundt 15 000 nordmenn reise på alpinferie kommende vinter, viser beregninger foretatt av Sportreiser.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer