Almaas er den nye Skavlan

"Nytt på nytt"-gjengen danker ut konkurrentene på fredagskvelden.

MEST SETT OG BEST LIKT: Linn Skåber, Jon Almaas og Knut Nærum er de som folket helst inviterer hjem i stuen en fredagskveld. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK
MEST SETT OG BEST LIKT: Linn Skåber, Jon Almaas og Knut Nærum er de som folket helst inviterer hjem i stuen en fredagskveld. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Tøffere konkurranse fra andre TV-kanaler til tross - humorgjengen i NRKs "Nytt på nytt" er Norges mest sette fredagsprogram.

Men det stopper ikke der. En undersøkelse utført for VG viser at underholdningsprogrammet med Jon Almaas (41) i spissen er også suverent best likt av det norske folk.

- Det er veldig hyggelig for oss at dette dukker opp nå samtidig som vi har bedt om 129 kroner ekstra i kringkastingsavgift. Når den interne fordelingen skal gjøres, regner vi med at økningen går uavkortet til oss, sier Almaas til VG.

Kanalen har slitt med seerflukt på fredagskveldene etter at Fredrik Skavlan (42) forlot programlederrollen i "Først og sist" og ble erstattet av Anne Grosvold (58). Nå har imidlertid Jon Almaas tatt over tittelen "Fredagskongen" etter Skavlan.

"Nytt på nytt" har vært en del av statskanalens berømte gullrekke siden våren 1999. Da trakk de 411 000 seere og fikk terningkast én av Dagbladets daværende anmelder, P3-sjef Håkon Moslet. Forrige fredag satte Almaas, Knut Nærum (47) og Linn Skåber (38) seerrekord med vanvittige 1,2 millioner seere.

Ifølge VGs undersøkelse foretrekker mer enn halvparten av det norske folk NRK på fredagskveldene, mens 31 prosent sverger til TV 2, som satser på "Skal vi danse", Senkveld, og "Golden Goal".

- Det har alltid vært sånn at NRK er grønnsaker, frukt og tran - det du må ha. TV 2 er kokosnoller, chips - ting man synes er godt, men som man ikke nødvendigvis må ha, sier Almaas.

LES OGSÅ: Se "Nytt på nytt"-gjengens morsomme mimelek!

Har du tips om kjendisene? Tips oss på [email protected]


Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer