Ronny Brede Aase:

- Alltid vært «han store gutten»

Ronny Brede Aase mener det er på tide at en «tjukkas» snakker om fedme.

DRÅLIG NYHET: Ronny Brede Aase er i gang med programmet «Eit feitt liv». Der sjekker han sin BMI og får en dårlig nyhet. Video: NRK Vis mer
Publisert

- Jeg er snart 35 år, da begynner man å bli litt voksen. Kan jeg da fortsette å leve helt ukritisk? Jeg er veldig glad i mat og drikke, avslapning og livsnytelse. Kan jeg da fortsette sånn, er det bærekraftig, og i hvor stor grad må jeg endre livet mitt? Ut fra det sprang det en tanke om å ta en liten status på det, samtidig som å se hvor jeg er, sier Ronny Brede Aase til Dagbladet.

Da han fant ut at han skulle bli pappa i fjor, begynte for alvor disse tankene å svirre i hodet hans.

Tidligere programleder for «P3 Morgen», Ronny Brede Aase, er for tiden aktuell med den nye serien «Eit feitt liv», hvor han skal forsøke å gå ned i vekt.

«Førdes store sønn» legger alle kortene på bordet, og i bare trusa følger tv-seerne ham fra legekontoret til den kjente legen, Kaveh Rashidi. Uten filter får Aase oppgitt at han har en kroppsmasseindeks (BMI) på 38,6. Det tilsvarer alvorlig fedme. En gjennomsnittsnordmann ligger på 26 i BMI.

- Alltid vært «han store gutten»

- Jeg har alltid vært «han store gutten» og det har jeg alltid trivdes svært godt med, sier Aase.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer