TRAVEL MANN: Anders Baasmo Christiansen er en av Norges mest populære skuespillere. Etter mange år med hektisk program, vurderer 39-åringen å ta en pause fra jobben for å prioritere andre ting i livet. Foto: Henning Jensen / Se og Hør
TRAVEL MANN: Anders Baasmo Christiansen er en av Norges mest populære skuespillere. Etter mange år med hektisk program, vurderer 39-åringen å ta en pause fra jobben for å prioritere andre ting i livet. Foto: Henning Jensen / Se og HørVis mer

Allerede ti år bak «pappaskjema»

Nå vurderer skuespiller Anders Baasmo Christiansen en pause for å prioritere privatlivet.

SEOGHØR.NO: Etter at skuespiller Anders Baasmo Christiansen (39) fikk sitt gjennombrudd i filmen «Buddy» i 2003, har han vært blant Norges mest ettertraktede skuespillere.

I NRK-serien «I Larsens leilighet» forteller Anders at valgene han har tatt som skuespiller er langt ifra tilfeldige. Noe av det første han gjorde da han kom inn på Teaterhøyskolen var nemlig å legge en syvårsplan.

- Jeg kom inn i 1997 og tenkte: «tre år på skolen og så fire år som praksis på teateret og så skulle jeg gå frilans i 2004» – og det gjorde jeg. Innen det skulle jeg helst ha gjort en spillefilm også. Det var liksom planen da, forteller skuespilleren i programmet.

STOR SUKSESS: Anders fikk sitt store gjennombrudd som skuespiller med rollen som angstfylte Stig Inge i suksessfilmen "Buddy", som han også vant en Amanda-pris for. Her med Nikolai Cleve Broch (39) og Aksel Hennie (39).
 Foto: Alexander Kayiambakis/Sandrew Metronome
STOR SUKSESS: Anders fikk sitt store gjennombrudd som skuespiller med rollen som angstfylte Stig Inge i suksessfilmen "Buddy", som han også vant en Amanda-pris for. Her med Nikolai Cleve Broch (39) og Aksel Hennie (39). Foto: Alexander Kayiambakis/Sandrew Metronome Vis mer

Stor suksess

Det siste året har det gått slag i slag for 39-åringen med hovedroller i tv-serien «Dag», og i filmene «Børning», «Kaptein Sabeltann og Skatten i Lama Rama» og «Staying Alive».

Nå er Anders i gang med en ny sesong av «Dag» og «Kongens nei - tre døgn i april», der Anders spiller selveste Kong Olav. Med så mye jobb på timeplanen blir det ikke så mye tid til privatlivet.

I 2012 ble det slutt med skuespillersamboeren Mariann Hole (32) etter fem år. Siden den gang har ikke Anders vært offentlig med en ny kjæreste.

AKTUELL: Anders er kinoaktuell med filmen "Staying Alive", der han spiller mot Agnes Kittelsen (34) og Linn Skåber (44). Foto: Henning Jensen / Se og Hør
AKTUELL: Anders er kinoaktuell med filmen "Staying Alive", der han spiller mot Agnes Kittelsen (34) og Linn Skåber (44). Foto: Henning Jensen / Se og Hør Vis mer

Planlegger en lengre pause

I NRK-serien «I Larsens leilighet» forteller skuespilleren at han planlegger en lengre jobbpause til neste år – for å prioritere privatlivet.

- Jeg tror jeg skal se om det er andre ting man kan finne på enn å være skuespiller. Jeg skal ikke slutte, men det er noe med å gjøre noe annet enn bare å jobbe også. Jeg er 39 år og jeg kan godt finne på andre ting og, sier han i programmet.

Som hva?, spør programleder Vegard Larsen.

- Nei, altså. Faren min fikk barn da han var 29. Nå er jeg allerede ti år bak skjema, så vi får se.

«I Larsens leilighet» sendes på NRK2, tirsdag 20.55

LES OGSÅ: Sjekk hardkjøret Basmo Christiansen var igjennom