Christina Hendricks:

- Alle ville spørre om BH-en min

«Mad Men»-stjernen fikk mye oppmerksomhet for rollen som Joan Holloway.

STORE STJERNER: Christina Hendricks ble viden kjent etter rollen i «Mad Men», men forteller at hun ikke bare fikk oppmerksomhet for jobben hun gjorde. Her på Emmy Awards sammen med motspiller Jon Hamm i 2015. Foto: Alex Berliner/ Invision/ TT/ NTB
STORE STJERNER: Christina Hendricks ble viden kjent etter rollen i «Mad Men», men forteller at hun ikke bare fikk oppmerksomhet for jobben hun gjorde. Her på Emmy Awards sammen med motspiller Jon Hamm i 2015. Foto: Alex Berliner/ Invision/ TT/ NTB Vis mer
Publisert

Den amerikanske skuespilleren Christina Hendricks (46) fikk sitt store gjennombrudd i 2007, som Joan Holloway i TV-serien «Mad Men» som skildrer reklamebransjen på 60-tallet.

Rollen, som hun spilte helt frem til seriens slutt i 2015, vant hun en rekke priser for, og serien er fremdeles å anse som en av tidenes beste.

I 2010 ble hun kåret til «Verdens mest sexy kvinne» av bladet Esquires lesere. Hun fikk også mye oppmerksomhet - både positiv og negativ - for å ha en kropp som ikke passet helt inn i den vanlige Hollywood-malen.

Nå letter 46-åringen på sløret om fokuset på kroppen hennes i årene hun spilte rollen.

STORT: I «Insider Fem» blir vi kjent med Sindy Starlet. Hun har lyst på Skandinavias største pupper. Video: Dplay/Rød Løper Vis mer

Opptatt av undertøy

Gjennom syv sesonger spilte altså Hendricks rollen som Holloway - en karismatisk sekretær som etter hvert blir kontorsjef for reklamebyrået Sterling Cooper.

Skuespilleren ble nominert til seks Emmy-priser for rollen, men snakker nå ut i et intervju med The Guardian om hvordan mediene fokuserte mer på undertøyet hennes enn rollen.

- På et tidspunkt ble vi virkelig anerkjent av kritikerne og fikk mye oppmerksomhet for den gode og harde jobben vi gjorde, men alle ville bare spørre meg om BH-en min. Det finnes bare to setninger å si om en BH, sier hun ærlig.

PÅ TV: Christina Hendricks i rollen som Joan Holloway i tv-suksessen «Mad Men». Foto: Moviestore/ REX/ NTB
PÅ TV: Christina Hendricks i rollen som Joan Holloway i tv-suksessen «Mad Men». Foto: Moviestore/ REX/ NTB Vis mer

Ønsker endring

Skuespilleren legger heller ikke skjul på at det forekommer seksuell trakassering i bransjen, og mener at «ingen» unnslipper det.

- Jeg kjenner ikke en musiker, en modell eller en skuespiller som har sluppet unna det. Jeg har hatt episoder - ikke på «Mad Men», men i andre ting - hvor folk har forsøkt å utnytte meg, bruke kroppen min på en måte jeg ikke var komfortabel med, overtale meg, tvinge meg eller profesjonelt undergrave meg ved å si at «hvis du tok jobben din seriøst, ville du gjort dette», sier hun.

Videre forklarer 46-åringen at hun umiddelbart klarte å lukte lunten når det var trøbbel i gjære, og at hun tror modellbakgrunnen hennes kan ha bidratt til at varsellampene begynte å blinke.

- Det er her det er veldig mye jobb å gjøre. Vi må snakke med produsenter og håndtere dette profesjonelt.

IKKE FLAU: Hollywood-stjerna Gwyneth Paltrow delte like så greit et nakenbilde av seg selv i anledning sin 48-årsdag. Foto: Skjermdump fra Instagram/gwynethpaltrow Vis mer

Giftet seg med kollega

Hendricks har altså gjort en solid karriere i underholdningsbransjen, og det var også her hun forelsket seg i Geoffrey Arend (43).

Nærmere bestemt på settet til serien som gjorde henne til en stjerne. De to giftet seg i 2009, og holdt sammen frem til 2019, da de valgte å skilles som venner.

Siden har hun ikke blitt koblet til noen andre, men stjerna er heller ikke kjent for å øse ut detaljer fra privatlivet. Hendricks har tidligere fortalt at hun aldri har ønsket seg barn, men har ikke lagt skjul på at hun er veldig glad i sine to hunder.

LES OGSÅ: - Alle dater alle i Hollywood

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer