- Alle tror jeg ikke drikker fordi jeg er kristen

«Skal vi danse»-stjernen Rune Larsen var vitne til så mye trist at han bestemte seg for aldri å smake på alkohol.

NEKTER Å DRIKKE: - Hvis alle hadde drukket sånn som de fleste gjør - med måte - så skulle jeg også drukket. Men det er så mange som sliter. Og jeg ønsker å være solidarisk i forhold til det, sier Rune Larsen, som her er avbildet sammen med sin d Foto: Anders Myhren/Seher.no
NEKTER Å DRIKKE: - Hvis alle hadde drukket sånn som de fleste gjør - med måte - så skulle jeg også drukket. Men det er så mange som sliter. Og jeg ønsker å være solidarisk i forhold til det, sier Rune Larsen, som her er avbildet sammen med sin d Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer
Se video med Rune Larsen og Olga Divakova nederst i saken!

SEHER.NO: Den norske artisten Rune Larsen (63) debuterte lørdag på «Skal vi danse»-parketten sammen med sin dansepartner Olga Divakova.

Rune Larsen er den nest eldste deltageren i «Skal vi danse» noensinne. 63-åringen holder seg derimot overveldende godt. Selv er han ikke i tvil om hva som er årsaken til nettopp det.

- Jeg er avholdsmann, og tror nok at det betyr litt. Det er jo Olga også, så vi stiller i samme gruppe. Det, og det faktumet at jeg ikke røyker, sier den folkekjære artisten, som likevel har slitt med ryggen den siste tiden.

- Har du aldri smakt på alkohol, Rune?

- Nei. Men det skyldes nok at jeg begynte som dansemusiker da jeg var 16 år gammel. Og det er rimelig ungt. De i bandet var fire, fem, seks år eldre enn meg. Jeg var vitne til så mye trist at jeg ikke helt skjønte sjarmen med å bli beruset, forteller han til Seher.no.

Den nesten alltid like blide bergenseren ser ingen god grunn til drikke alkohol. Men viktigst er det at han kan stå som et forbilde for mange.

- Jeg vet jo at veldig mange kan drikke på en ansvarlig måte og nyte et glass vin til god mat, det har jeg ingen problemer med å forstå. Men jeg tror også det er viktig at det finnes noen som kan si at «du behøver ikke å gjøre det». Det kan gjøre det lettere for mennesker som har problemer.

Han utdyper:

- Hvis alle hadde drukket sånn som de fleste gjør - med måte - så skulle jeg også drukket. Men det er så mange som sliter. Og jeg ønsker å være solidarisk i forhold til det.

 
- Har det også noe å gjøre med at du er kristen?

- Nei. Jeg var avholdsmann lenge før jeg ble kristen. Det har mer å gjøre med at jeg kommer fra et arbeiderhjem der Martin Tranmæl og Einar Gerhardsen var de store idealene. De var avholdsfolk. Jeg fant ikke ut at det var noen grunn til å begynne å drikke selv om jeg ble kristen. Men alle tror det er derfor. Nei, jeg var avholdsmann lenge før jeg ble kristen, forteller Rune Larsen til Seher.no.

«Skal vi danse»-debuten ble imidlertid ikke helt som de hadde håpet på.

- Avslag på danseskolen, det hadde du ikke fått her. Men det blir rett og slett en søndagstur uten flyt, mente dommer Tor Fløysvik.

Til sammen fikk de to 12 poeng av dommerne, noe som gjør at Rune og Olga ligger helt sist før det første paret ryker ut av programmet denne lørdagen.

«Skal vi danse» ser du på TV 2 lørdager klokka 19.30. Få full oversikt i Seher.nos TV-guide.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Må ta medisiner for å dempe smertene  

Se video med Rune Larsen og Olga Divakova her:[obj:media:9982]