Amanda Kurtovic:

- Alle som har et langdistanseforhold vet at det er tøft

Håndballstjernen Amanda Kurtovic snakker ut om kjæresten.

AVSTANDSFORHOLD: Håndballstjernen Amanda Kurtovic snakker ut om forholdet med sin nye kjæreste Brede Csiszar. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
AVSTANDSFORHOLD: Håndballstjernen Amanda Kurtovic snakker ut om forholdet med sin nye kjæreste Brede Csiszar. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Håndballstjernen Amanda Kurtovic (26) stiller igjen på banen med den norske landslagsdrakten på, under håndball-VM i Stuttgart i Tyskland.

Hun har hittil vært med på å hente hjem hele fire gull og en bronse siden sin landslagsdebut i 2011.

De siste månedene har håndballstjernen bodd i Bucurest i Romania, hvor hun spiller med sin nye håndballklubb CSM Bucuresti, noe som ikke er like lett når det kommer til kjærligheten.

For mens Amanda kaster baller i Romania, befinner hennes nye flamme seg på isen i ishockeyhallen i Norge.

- Alle som har et langdistanseforhold vet at det er tøft. Vi får det til å funke så bra vi kan, kunne Amanda fortelle i et intervju med Dagbladet tidligere denne uken.

Gjør det beste ut av det

Det var nemlig under et intervju med «God kveld Norge» tidligere i høst, Amanda bekreftet at hun hadde funnet lykken med Vålerengas ishockeyspiller Brede Csiszar (30).

Saken fortsetter under:

VORSPIEL: BILDEKAVALKADE HÅNDBALL-EM: Her er noen av Dagbladets blinkskudd så langt i håndball-EM. I kveld spiller Norge finale mot Nederland. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Fra et tidligere forhold har Brede to barn, og i tillegg til jobb og idrett strekker ikke alltid tiden til.

Det har Amanda fått erfare.

- Han har besøkt meg to ganger, men med hockey, jobb og barn blir det ikke så ofte som vi kanskje ønsker. Vi gjør det beste ut av det, sier Kurtovic til avisen.

Var langt nede

Gjennom sin syv år lange landslagskarriere har det ikke alltid vært like lett for den unge håndballstjernen.

Sensommeren 2012 ble nemlig Amanda utsatt for en skulderskade som satte henne helt ut av spill.

I skadeperioden måtte 26-åringen nøye seg med å måtte se flere mesterskaps fra TV-skjermen.

I et intervju med Dagbladet den gang kunne hun røpe at det ikke alltid var like lett.

- Jeg har vært langt nede, uttalte hun.

Flere skader

Året etter skulle heller ikke vise seg å være like skadefri for Amanda. Rett før åpningskampen i EM i Helsingborg i fjor, ble hun nemlig utsatt for nok en skade.

Etter et hardt sammenstøt på trening, ble Amanda fraktet til sykehus, noe som gjorde at hun fryktet at hun ville miste mesterskapet.

- Ja, jeg fikk en ganske lei hjernerystelse. Vi smalt inn i hverandre. Vi hadde begge full fart og ble overrasket. Det var skalle mot skalle, og jeg gikk ned for telling. Det var skummelt. Jeg kom meg ikke opp, fortalte Kurtovic til Dagbladet Pluss den gang.

Tiden etter ulykken ble tøff for 25-åringen.

Saken fortsetter under:

RÅKULT: Sjekk videoen som imponerer Linn Jørum Sulland og Anja Hammerseng-Edin. VIDEO: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET Vis mer

- Jeg lå i et mørkt rom i to uker. Det var jævlig. Jeg måtte laste ned lydbøker på mobilen for å ha noe å gjøre. Det var trist, men jeg fikk samtidig øynene opp for lydbøker, sa hun til avisen.

Nå er imidlertid 26-åringen klar for kampstart og starter på banen under VM-kampen lørdag kveld.

LES OGSÅ: - Jeg ble mentalt utslitt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer