EN MANN TO ROLLER: Johansen har ikke forandret seg så voldsomt mye siden han spilte rollene som Hansi og Gjertrud i "The Julekalender" for 14 år siden.
EN MANN TO ROLLER: Johansen har ikke forandret seg så voldsomt mye siden han spilte rollene som Hansi og Gjertrud i "The Julekalender" for 14 år siden. Vis mer

- Alle roper "åh Olaaaf" etter meg

Men "Gjertrud" synes det er storveis at "The Julekalender" er tilbake på skjermen.

SEHER.NO: Det er hele 14 år siden seersuksessen "The Julekalender" med Travellin Strawberries ble vist for aller første gang. 

Siden da har serien gått sin seiersgang over norske skjermer gjentatte ganger, og mandag 1. desember startet TV 2 opp med kalenderen for fjerde gang.

Kult-status blant fansen
For selv om Olaf, Gjertrud, Benni og nissene kanskje begynner å bli litt utgåtte på dato, har kalenderen oppnådd en kult-status blant fansen, og kun dager etter årets premiere har den allerede rukket å hale inn nærmere 400.000 seere i snitt. Noe tidligere "Travellin Strawberries"-medlem Tore Johansen synes er kjempetrivelig.

- Det er jo bare trivelig at den går sin gang. Det begynner faktisk å bli hele ti år siden jeg har sett den selv, men den må jo leve videre. Julekalenderen går ikke ut på dato, det er vi som går ut på dato i forhold til julekalenderen, humrer Johansen til Seher.no.

I tillegg til Johansen, var også "Travellin Strawberries"-medlemmene, Erling Mylius og Ivar Gafseth, med på å spille 6 av de 7 rollene i kalenderen.

Og det er den legendariske rollen som Gjertrud som har sikret Johansen evig kjendisstatus her til lands.

- Vi fikk masse oppmerksomhet etter "The Julekalender", og alle roper bestandig "åh Olaaaaaf" etter meg. Men det er bare morsomt, så det får jeg leve med, humrer han.

Planla oppfølger
Ifølge artisten fikk TV 2 så god respons på kalenderen at det faktisk ble planlagt å lage en oppfølger.

- Det var snakk om det, og det ble skrevet manus og all ting. Men det er danskene som har rettighetene til konseptet, og de sa at det kun skulle være én "The julekalender". Det var litt synd, for det kunne blitt riktig så morsomt. Blant annet skulle Gjertrud og Olaf endt opp på Svalbard. De skulle egentlig til syden, men havnet på feil fly, forteller han, og legger til:

- Men i etterkant er det kanskje like greit at det ikke ble noe av. Fallhøyden hadde jo vært veldig stor. "The Julekalender" er en once in a lifetime-greie.

Selv om det aldri ble noen oppfølger, markerte "The Julekalender" det store gjennombruddet for Travellin Strawberries-gutta.

- Julekalenderen åpent jo mange dører for oss, særlig når det gjelder presse, TV og den typen ting. Vi turnerte en del med Travellin Strawberries i årene rett etter premieren. Men nå driver vi med andre ting. Jeg holder på med To Tenorer og Ivar er musikalsk leder ved Trøndelag Teater. Så vi er vel en slags sovende Travellin Strawberries om dagen, forteller han.

- Det er storveis
Men at det likevel kan bli en reunion og kanskje en ny rundttur på tv-skjermen i fremtiden, ser ikke Johansen helt bort i fra.

Akkurat nå blir det ikke noe mer med Travellin Strawberries, men man skal aldri si aldri, sier han lurt.

For selv om han blir forbundet med Gjertrud-rollen resten av sitt liv, angrer ikke artisten ett sekund på at han var med på kalendersuksessen.

- Nei, jeg synes det er storveis jeg. Helt sprøtt, men storveis, sier han.

Også Marianne Røiseland, informasjonssjef i TV 2, synes det er stas at serien fortsatt drar så mange seere.

Hun tror hemmeligheten bak er den solide produksjonen.

- Det har jo blitt en slags kult-ting. Jeg tror det er en sånn serie du hekter deg på. Og så har vi passet på å ikke "bruke den opp" ved å sende den for mange ganger. I tillegg er det en veldig solid og god produksjon, så selv om den er 14 år gammel fungerer den godt. Jeg håper den blir en tradisjon, sier hun til Seher.no.

"The Julekalender" sendes på TV 2 kl. 17.45 hver dag frem til og med julaften.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - Vi testet Blånisseland!