<strong>FYSISK UBEHAG:</strong> Skuespiller Emma Stone forteller at hennes seneste rolle var svært krevende - spesielt fysisk. Foto: NTB Scanpix
FYSISK UBEHAG: Skuespiller Emma Stone forteller at hennes seneste rolle var svært krevende - spesielt fysisk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Emma Stone:

- Alle organene mine flyttet på seg

Skuespiller Emma Stone slet fysisk i arbeidet med sin seneste film.

Publisert

Hollywood-stjernen Emma Stone (29) er snart aktuell i det historiske dramaet «The Favourite», som utarter seg på 1800-tallet i England.

Her har Stone rollen som hushjelpen og fristerinnen Abigail Masham, som prøver å vinne dronning Annes kjærlighet.

Nå forteller den talentfulle rødtoppen at det var langt fra enkelt å forvandles om til karakteren hun skulle spille. Og da er det ikke selve skuespillerjobben 29-åringen sikter til, men klærne hun måtte gå med.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>FILMSTJERNE:</strong> Emma Stone er snart aktuell i det historiske dramaet «The Favourite». Foto: NTB Scanpix
FILMSTJERNE: Emma Stone er snart aktuell i det historiske dramaet «The Favourite». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Klarte ikke puste

I filmen, som ble spilt inn i fjor vår, måtte Oscar-vinneren nemlig bruke korsett, noe hun opplevde som særs ubehagelig.

- At kvinner levde slik i så mange år gir deg mye sympati for den tidsepoken og det de gikk gjennom. Den første måneden kunne jeg ikke puste. Jeg pleide å lukte på mentol, noe som fikk meg til å tro at jeg var i et stort åpent rom hvor jeg klarte å puste et lite øyeblikk, fortalte hun denne uken på «The Graham Norton Show», ifølge Daily Mail.

Foruten at det restriktive plagget førte til stort fysisk ubehag, påstår skuespilleren at også hennes indre organer fikk kjenne konsekvensen av korsett-bruken.

- Etter en måned flyttet alle organene mine på seg. Det var ekkelt. Hvis du ikke trenger å bruke korsett, så ikke gjør det, advarte hun videre.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>- EKKELT:</strong> Emma Stone påstår at alle organene flyttet på seg som følge av korsett-bruken. Foto: NTB Scanpix
- EKKELT: Emma Stone påstår at alle organene flyttet på seg som følge av korsett-bruken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Store forandringer

Stone er ikke den eneste som har dårlig erfaring med bruk av korsett i jobbsammenheng. I juli beskrev «Twilight»-stjernen Dakota Fanning (24) en liknende opplevelse etter at hun hadde måtte bruke korsett under innspillingen av TV-showet «The Alienist».

- Etter syv måneder med korsett, så forandrer kroppen din seg fullstendig. Du kan plutselig ta det på deg uten en gang å måtte snøre det av og på. På slutten kunne jeg bare smette det på kroppen min. Det var liksom blitt helt naturlig, delte hun med bladet W, ifølge Fox News.

Saken fortsetter under:

Kritisk til bruken

Et plagg som kan sammenlignes med ovennevnte, en såkalt «waist trainer», har også blitt heftig omdiskutert det siste året. En som har vakt oppsikt for bruken av «plagget», er Kylie Jenner.

Tidligere i år fortalte Kylie at hun har brukt det elastiske korsettet for å komme seg raskt tilbake i form etter graviditeten sin.

Også tidligere har flere av Kardashian-søstrene promotert «waist trainer»-konseptet, som angivelig skal gi en slankere midje, bedre holdning og øke forbrenningen.

Konseptet er imidlertid temmelig omstridt, og blant annet KK.no har tidligere skrevet at en «waist trainer» ikke vil holde det den lover - og at man kan få ulike helseplager i tillegg.

- En «waist trainer» er et veldig stramt plagg som kan strammes inn og strammes inn, for å dytte inn de nederste ribbeina og klemme sammen anatomien, har fødselslegen Cynthia Robbins uttalt, og pekte samtidig på noen av problemene ved plagget:

- Det brukes høyere på kroppen, slik at det ikke stabiliserer bekkenet og, i mine øyne, legger et skadelig press på magen.

Robbins anbefaler både Kylie og andre om å holde seg unna det elastiske korsettet.

LES OGSÅ: Detaljen som går verden rundt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer