- Alle må se at bildet er falskt

Skaperen av falsk Northug-reklame trodde ikke sine egne øyne da han så bildet på NRK.

PÅ TRENING: Petter Northug konsentrer seg om andre ting enn det falske bildet, mens han trener til torsdagens sprint i Holmenkollen.  Foto: Scanpix
PÅ TRENING: Petter Northug konsentrer seg om andre ting enn det falske bildet, mens han trener til torsdagens sprint i Holmenkollen. Foto: Scanpix Vis mer
SEHER.NO: NRK la seg flate da Seher.no onsdag avslørte at statskanalen hadde brukt en falsk Red Bull-reklame med Petter Northug jr. i en artikkel på sine nettsider.

I en sak om sponsing av skihelter la NRK ut et bilde hvor langrennsessets hode er påmontert en annen manns kropp.

Seher.no har nå fått tak i skaperen av bildet. Det er webdesigneren Thomas Wist-Kirkemo (35), som sier han laget bilde som bidraget til en humoristisk bildebehandlingskonkurranse på nettstedet spredet.no

- Jeg brukte vel ca. 10 minutter på det, og det var kun ment som en spøk. Jeg ble overrasket da jeg så at NRK hadde brukt det.

- Jeg tror journalisten har funnet bildet ved å søke på Northug og Red Bull på Google og brukt det uten å sjekke nærmere. Men alle må se at bildet er falskt, sier Thomas Wist-Kirkemo til Seher.no.

Redaksjonssjef for nye medier i NRK Sport, Ellen Rian, sa onsdag til Seher.no at kanalen ikke bevisst hadde gått inn for å bruke et falskt bilde.

- At dette bildet ble lagt ut skyldes en svært uheldig glipp. Vi legger oss flate og beklager overfor Petter Northug at dette bildet ble brukt.


Wist-Kirkemo som også har lagt Northug-bildet ut på sin egen humor-side, Kjendislekkasjen.no (ekstern lenke), understreker at han ikke har noe i mot Petter Northug jr.

- Jeg håper han gjør det i bra i ski-VM og kommer til å sitte og heie på ham som alle andre, sier han.

Petter Northugs pressetalsmann, Otto Ulseth ville onsdag ikke kommentere bildetabben overfor Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Beklager, Northug!