<strong>SELVOPPTATT OG INKOMPETENT:</strong> Nyansatt rektor, Åsa Steineger. Foto: TVNorge
SELVOPPTATT OG INKOMPETENT: Nyansatt rektor, Åsa Steineger. Foto: TVNorge Vis mer

Alle kjenner berte-bitchen

Men «Kine Flatland» greier ikke få ordentlig fart på lattermusklene alene.

Publisert
Sist oppdatert
I TVNORGES NYE MOCKUMENTARY møter vi lærere og elever ved fiktive Kongsvik ungdomsskole i Oslo. Det meste spinnes rundt tre 10. klasse-elever, to lærere og rektor, alle portrettert av talentfulle Lene Kongsvik Johansen, kjent fra blant annet komikerduoen «Asbjørnsen og Joh.», sammen med Hilde Louise Asbjørnsen.

SELV OM KONGSVIK HAR RUKKET å bli nesten 40 år, er det elev-karakterene som fungerer aller best i «Kongsvik ungdomsskole», spesielt den dumme, selvopptatte berta Kine og det misforståtte, lærkledde utskuddet André.

SPESIELT ER KINE EN STUDIE.
Dette er en jente alle kjenner, litt «Linn Skåber» i «Hjerte til hjerte», men enda mer troverdig, mest fordi det er vanligere å oppføre seg så hjerteskjærende skamløst falsk på ungdomsskoletrinnet enn i voksenlivet. (Skjønt vi kjenner jo alle noen fra arbeidslivet, også).

KINE ER HOVEDKARAKTEREN i mockumentaryen. Hun er en jente som ikke på langt nær er så smart - eller pen - som hun selv innbiller seg, men inntil videre har hun et lite harem av klassevenninner som synes hun er minst like fin og flink som hun selv synes. Men hun utfordres av den nye jenta fra Hønefoss, som er smart og pen på ordentlig. Kines våpen er psykopatens: skryt («Du har så pent hår»), så stikk («Hønesfoss, ække det i Nord-Norge, 'a?»), annenhver gang, hele tiden.

LENE KONGSVIKS REKTOR
-karakter sliter med troverdigheten. Det står bare ikke til troende at en så inkompetent kjerring skal ha greid å bli rektor på en ungdomsskole. Sorry. Hypokonderlærerinnen Wenche ligger litt for tett opptil Narvestad fra «Borettslaget» i sjargongen til at den føles helt ekte, og følerilærerinnen Marianne er en forslitt karakter som bare ikke er morsom nok.

DEN SISTE ELEV-karakteren, forsagte og lite pene Victoria, er bare vond å følge. Det er ikke morsomt å synes så synd på noen når man ikke ler ellers.

FOR DET ER DÉT «Kongsvik ungdomsskole» mangler i alt det kongsvikske talentet. Det mangler latter. Jeg ler aldri.

MEN DET ER FORNØYELIG nok, og jeg fikk lyst til å se episode to etter å ha sett den første.

(Anmeldelsen er basert på de tre første episodene)

«Kongsvik ungdomsskole» ser du på TVNorge mandager klokken 22.00. Se Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Er dette årets TV-øyeblikk? 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer