STJERNE: Edward har hatt kjempesuksess med rollen som Kim i NRKs dramasatsing "Himmelblå".  Foto: Seher.no/Per Ervland
STJERNE: Edward har hatt kjempesuksess med rollen som Kim i NRKs dramasatsing "Himmelblå". Foto: Seher.no/Per Ervland Vis mer

- Alle kan kjenne seg igjen i serien

Men "Himmelblå"-stjernen blir ikke gjenkjent selv...

Publisert
SEHER.NO: Edward Schultheiss (32) har blitt en av Norges store skuespillerstjerner gjennom rollen som Kim i NRKs nye suksess-serie "Himmelblå".

Dramaserien, som er basert på den engelske tv-suksessen "Two Thousand Acres of Sky", har raskt blitt en av landets mest sette, med nærmere 1 million seere i snitt.

- En folkelig greie
Men hvorfor serien har blitt så populær, det skjønner egentlig ikke Schultheiss så mye av.

Se videointervju med "Himmelblå"-stjernen lenger ned!

- Det vet jeg faktisk ikke. Jeg skjønner det ikke selv engang. Men jeg tror kanskje det ligger mye i at det er en folkelig greie. Det er ikke blod, gørr og vold og sånt, som det er nok av på TV ellers. Jeg tror det er fordi det er veldig vanlig, humane ting som man kan kjenne seg igjen i, sier skuespilleren til Seher.no.

Schultheiss, som opprinnelig kommer fra Drammen, tok for tre år siden med seg sin gravide kjæreste og flyttet fra Oslo til hennes opprinnelige hjemsted Lunde i midt-Telemark.

Litt ala det rollefiguren Kim, som er ulykkelig forelsket i barndomsvenninnen Marit, gjør.

Flyttet på landet
Ifølge skuespilleren var det flere grunner til at han valgte å flytte fra storbyen. Blant annet hadde by-stresset tatt sitt toll.

- Det er mange faktorer som spilte inn, men mye av det var rett og slett på grunn av stress. Alt skulle gå så forferdelig fort og så ble kjæresten min gravid og vi synes ikke det var noe særlig å bo i femte etasje uten heis, i tillegg til at fortauene aldri ble brøyta. Det ble litt mye, sier han.

Og det å flytte på landet er ikke noe skuespilleren har angret på.

- Fordelene er at det er stille og rolig i Lunde. Folk er høflige og hyggelige og alt går i et bedagelig tempo i forhold til i Drammen og Oslo. Da jeg bodde i Oslo fikk jeg helt nok av det, så derfor flyttet jeg på landet, forteller han.

Blir ikke gjenkjent
Men selv om rollen i "Himmelblå" er hans første store tv-serierolle, er han langt fra fremmed med skuespilleryrket.

32-åringen har nemlig hatt roller i filmer som " Folk flest bor i Kina" (2002), "Buddy" (2003) og "Sønner" (2006). I tillegg har Schultheiss lang fartstid som stand-up-komiker, selv om det er skuespiller han alltid har hatt lyst til å bli.

- Det er skuespiller jeg alltid har hatt lyst til å være. Jeg har egentlig aldri hatt lyst til å være komiker, men jeg jobba jo med det i nesten åtte år. Det var kult og gøy det og da, men det er skuespiller jeg vil være, sier han.

Schultheiss er også kjent fra Norvegia-reklamen som herjer norske kanaler om dagen. Men på tross av reklamen, filmrollene og stand-up karrieren, er det sjelden han blir gjenkjent på gaten.

- Nei, jeg føler ikke at jeg blir gjenkjent på noen måte. Jeg legger ikke merke til det, sier han og smiler lurt

Les mer og se flere klipp fra "Himmeblå" på NRKs nettsider

"Himmelblå" går søndager kl 20.05 på NRK1, tirsdager kl 21.30 på NRK3 og søndager kl 13.10 på NRK1.

Har du et kjendistips? Tips oss på [email protected]

LES OGSÅ: - Slik gikk det i BBCs "Himmeblå"

Se videointervju med Edward Schultheiss nedenfor:

[obj:media:6929]

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer