- Alle familier skulle hatt en toåring i huset

Katrine Moholt (41) mener mammarollen holder henne ung.

STOLT MAMMA: Katrine Moholt sammen med døtrene Evelina (t.h) og Sofia Linn i Halden nylig, der «Allsang på Grensen» spilles inn. TV 2-profilen elsker livet som småbarnsmamma.  Foto: Andreas Fadum
STOLT MAMMA: Katrine Moholt sammen med døtrene Evelina (t.h) og Sofia Linn i Halden nylig, der «Allsang på Grensen» spilles inn. TV 2-profilen elsker livet som småbarnsmamma. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I sommer er programleder Katrine Moholt igjen travelt opptatt med «Allsang på Grensen», der selveste Ari Behn (42) nylig gjorde sin debut.

Hele familien til den populære TV 2-profilen er med til Halden, med unntak av sønnen Markus (19). Døtrene Evelina (15) og Sofia Linn (21 mnd.), som Moholt har med ektemannen Snorre Harstad (44), er derimot ivrige tilskuere.

Under to år etter at yngstedatteren ble født, understreker 41-åringen overfor Her og Nå at hun aldri har angret på at hun ble trebarnsmor i voksen alder.

- Vet du hva, det har ikke bare beriket livet mitt, men også hele familien, og det kun positivt. Det å få den lille attpåklatten har bare vært positivt og moro, insisterer Moholt overfor ukebladet.

Saken fortsetter under bildet.

KNALLDUO: I starten av juli var Ari Behn i ilden som medprogramlederen til Katrine Moholt i «Allsang på Grensen». - Vi har kjent hverandre noen år, og har alltid hatt lyst til å gjøre noe sammen. Nå fikk vi sjansen. Det var så koselig, sa Moholt om showet med Behn.
# Foto: Espen Solli
KNALLDUO: I starten av juli var Ari Behn i ilden som medprogramlederen til Katrine Moholt i «Allsang på Grensen». - Vi har kjent hverandre noen år, og har alltid hatt lyst til å gjøre noe sammen. Nå fikk vi sjansen. Det var så koselig, sa Moholt om showet med Behn. # Foto: Espen Solli Vis mer

Får energi av minstedatteren

Tidligere i år fortalte den flotte «Skal vi danse»-programlederen til Seo og Hør at mammarollen holder henne ung.

- Jeg har alltid vært litt «go with the flow». Og så føler jeg meg veldig ung da, siden jeg nettopp er blitt småbarnsmor. Det er ungdomskilden min akkurat nå. Man får ikke lagt seg ned for å sove mid­dag når man har en liten en, sa Katrine Moholt til Se og Hør i januar.

Etter at lille Sofia Linn kom til verden i august 2013, snakket TV 2-profilen ut om hvordan det var å bli mamma en knapp måned før hun fylte 40.

- Det var en gledelig overraskelse å bli mamma på nytt i en alder av 39. Men jeg føler meg veldig privilegert som er blitt mamma på nytt, siden jeg er så glad i barn. Jeg har en helt annen livserfaring nå, enn da jeg ble mor til Markus og Evelina som 22- og 25-åring, sa hun til Se og Hør.

Saken fortsetter under bildet.

FINT FAMILIELIV: Katrine Moholt og ektemannen Snorre Harstad (t.v) har vært et par i over 20 år og stortrives som trebarnsforeldre. Her er de sammen på «Allsang på Grensen» sommeren 2013, da Katrine var høygravid med Sofia Linn. Foto: Tore Skaar
FINT FAMILIELIV: Katrine Moholt og ektemannen Snorre Harstad (t.v) har vært et par i over 20 år og stortrives som trebarnsforeldre. Her er de sammen på «Allsang på Grensen» sommeren 2013, da Katrine var høygravid med Sofia Linn. Foto: Tore Skaar Vis mer

Var sengeliggende

De første månedene av svangerskapet forløp imidlertid ikke smertefritt, ettersom Moholt led av hyperemesis gravidarum. Denne tilstanden, som hertuginne Kate (33) også har slitt med, gir ekstrem svangerskapskvalme, dehydrering og vekttap.

OGSÅ SYK: Hertuginne Kate, her avbildet i mars 2015 da hun ventet prinsesse Charlotte, har i likhet med Katrine Moholt slitt med ekstrem svangerskapskvalme.  Foto: Splash News
OGSÅ SYK: Hertuginne Kate, her avbildet i mars 2015 da hun ventet prinsesse Charlotte, har i likhet med Katrine Moholt slitt med ekstrem svangerskapskvalme. Foto: Splash News Vis mer

I et intervju med Dagbladet i juni 2013 fortalte 41-åringen at sykdommen slo henne ut i nesten fem måneder.

- Jeg hadde ekstrem svangerskapskvalme, og lå i fire og en halv måned og kastet opp. Jeg har vært veldig sjuk, og det har vært veldig tøft, sa Moholt til avisen dengang.

Etter at svangerskapskvalmen gav seg og datteren ble født, er det meste imidlertid fryd og gammen i familien. Og dét har altså sjarmtrollet Sofia Linn mye av æren for.

- Hun er så blid, utadvendt og snill. Alle familier skulle hatt en toåring i huset. Det er så mye latter og liv. Vi er veldig heldige som fikk oppleve dette på nytt, understreker Katrine Moholt overfor Her og Nå i dag.

I fjor tok Katrine Moholt med noen av «Allsang på Grensen»-kollegene på besøk hjem til familiegården sin. Se video fra besøket nedenfor:

LES OGSÅ: Brøt forlovelsen etter fire år sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer