FÅR SKRYT: Kronprinsesse Mertte-Marit gjør alt riktig på twitter. Men hun må være forsiktig, advarer eksperter. Foto: Scanpix
FÅR SKRYT: Kronprinsesse Mertte-Marit gjør alt riktig på twitter. Men hun må være forsiktig, advarer eksperter. Foto: Scanpix Vis mer

Alle elsker Mette-Marit

Får ros etter Twitter-debuten – men advares mot at hun kan bli feiltolket.

Publisert
SEHER.NO: Kronprinsesse Mette-Marit (38) debuterte sist uke på twitter under brukernavnet @CrownPrincessMM – noe som blant annet førte til førstesideoppslag i Se og Hørs Weekendblad sist fredag.

Nå får hun skryt av flere kommunikasjonseksperter.

- Hun svarer og retweeter det hun synes er relevant, og bruker hashtags. Hittil har hun lagt opp til en profil som er privat, og har balansert bra. Men hun må være bevisst på at hun vil aldri være hundre prosent privat, siden hun er kronprinsesse, og i tillegg har flere roller i ulike organisasjoner, sier førstelektor på BI og ekspert på sosiale medier, Cecilie Staude, til nettstedet Kampanje.com.

På få dager har kronprinsessen fått over 22.000 følgere – og tvitret 60 meldinger.

I meldingene kommuniserer Mette-Marit åpent i offentligheten med venner og rikskjendiser. I tillegg støtter hun veldedige formål og diskuterer musikk og litteratur.

- Etter hva jeg kan se, skriver hun om saker og mennesker hun engasjerer seg i. Jeg tror hennes misjon er å være en tydelig og offentlig person, og at hun vil ha en meningsfull dialog med folk rundt seg og folk flest. Og på den måten tilfører hun også ambassadørrollen sin, som hun jo har for mange organisasjoner i tillegg til kongehuset, noe enda mer menneskelig og deltakende. Dette er en forlengelse av hennes ulike roller, sier Jørgen Helland, senior digital rådgiver i kommunikasjonsbyrået Halogen, till nettstedet.

Kronprinsessen forklarer aktiviteten på Twitter på denne måten:

- Jeg tror Twitter er en fantastisk mulighet til å spre informasjon om spennende prosjekter som foregår rundt i verden, spesielt drevet av unge, sier hun til NTB.

Samtidig advarer kommunikasjonsekspertene kronprinsessen – blant annet mot å bli feiltolket.

- Hun kan tråkke feil hvis hun ikke tenker nøye over at det hun legger ut kan knyttes til rollene. Dette er krevende på Twitter med 140 tegn og uten kroppsspråk. Plutselig kan det smelle, og folk kan oppfatte ting på andre måter enn det som var planlagt. Og da kan det bli spredd i rekordfart. Det har vi sett blant politikere, sier Staude.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Bestefar avslørte fødsel på twitter

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer