Erlend Elias Bragstad:

- Alle buksene mine har blitt for store

«Skal vi danse»-aktuelle Erlend Elias Bragstad har fått kjenne på kroppen hvordan det er å måtte trene hver dag.

GÅTT NED I VEKT: Etter at Erlend Elias Bragstad ble med i «Skal vi danse» har han rast ned i vekt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GÅTT NED I VEKT: Etter at Erlend Elias Bragstad ble med i «Skal vi danse» har han rast ned i vekt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LATTER (Seoghør.no): Torsdag var det premiere på Ørjan Burøe (43) sitt show «Fordommer» i Oslo.

Showet har allerede hatt premiere i byer som Bergen, Trondheim og Drammen, men dette var første gangen Oslo-beboere kunne ta del i showet som tar for seg tabubelagte temaer som sjalusi, sorg og fordommer.

Og blant dem som dukket opp på den røde løperen torsdag kveld var blant flere av årets «Skal vi danse»-deltakere, som i år er dansekolleger med Ørjans kone Marna Haugen Burøe (36).

Erlend Elias Bragstad (35) var intet unntak, og til Se og Hør kunne han røpe at det og være med i et program som «Skal vi danse» er ingen lek.

Å gå fra å aldri ha trent i hele sitt liv, til å plutselig måtte trene hver eneste dag, har nemlig vist resultater.

SKAL VI GJETTE?: Marna Haugen og Erlend Elias Bragstad er lørdag kveld klare for sesongens første episode av «Skal vi danse». De er konkurrenter, men er gode venner privat. Hvor godt kjenner de egentlig hverandre? Vi utfordret dem. Video: Ruben Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Før måtte jeg ta hårstrikk mellom bukseknappen for å få igjen buksa, nå har buksene mine blitt for store, kunne han røpe til Se og Hør.

- Jeg veide meg før jeg ble med, og jeg skal jeg ikke veie meg før jeg ryker ut. Jeg veide 76 før jeg begynte, så får vi se da, legger han til.

Bruker tigerbalsam som parfyme

For Erlend Elias har deltakelsen vært svært overveldende hvor han blant annet har blitt kjent med deler av kroppen han ikke ante at han hadde.

- Jeg har plutselig oppdaget muskler jeg ikke visste jeg hadde, og jeg har oppdaget områder på kroppen som jeg ikke visste jeg kunne bevege, forteller han til Se og Hør og ler.

Men den brå overgangen fra ingen trening til trening hver eneste dag har ikke bare merket seg positivt på kroppen.

Denne uken holder Erlend Elias på å lære seg danseformen paso doble, hvor blant annet den ene armen har fått en kraftig strekk.

- Så i dag har jeg tigerbalsam som parfyme, humrer han.

- Jeg er ingen kvinne

«Skal vi danse» har i tillegg til Norge gjort stor suksess i land over hele Europa - også hos våre naboland Sverige og Danmark.

Tradisjonelt sett har alle dansepar bestått av en mann og en kvinne, mens nå gjør danskene en helomvending.

Tidligere denne uken skapte nemlig «Skal vi danse» overskrifter i Danmark da våre danske naboer åpnet for at likekjønnede par skal få svinge seg på parketten sammen.

Dette har også vært vurdert i Norge tidligere, noe Erlend Elias ikke skjønner behovet for.

DANSELØVER: Lørdag braker det løs for Erlend Elias og dansepartneren Marianne Sandaker når de skal fremføre sin pase doble. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
DANSELØVER: Lørdag braker det løs for Erlend Elias og dansepartneren Marianne Sandaker når de skal fremføre sin pase doble. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer

For da Se og Hør møtte Erlend Elias tidligere denne høsten, fortalte han at det ikke hadde passet seg for ham å danse med en kvinne.

- Jeg er ingen kvinne selv om jeg er homofil. Det hadde vært sykt rart for meg å skulle danse med en mann. Det her er jo pardans, og selv om jeg jobber for likestilling mellom kjønn, så er det to kjønn i tradisjonell pardans, fortalte han bestemt.

- Man kan argumentere både for og imot ideen. Argumentet mot dansepartnere av samme kjønn er at alle, uansett seksuell legning, deltar på like vilkår. Det vil si som mann og kvinne. Et argument for er at tradisjoner skal brytes, la han til.

- Jeg er veldig konservativ

Selv om ikke Norge har fulgt Danmark med å åpne for at likekjønnede skal få danse sammen, brøt TV 2 med de tradisjonelle dansenormene da Esben Esther Pirelli Benestad danset i kjole sammen med sin dansepartner Ingrid Beate Thompson i 2007.

Den gang mente dommer Trine Dehli Cleve blant annet at det var vanskelig å skille rollene deres.

VAKTE OPPSIKT: Esben Esther Pirelli Benestad (til høyre) og Ingrid Beate Thompson i aksjon under første konkurransedag i underholdningsprogrammet «Skal vi danse» på TV 2 i 2007. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix
VAKTE OPPSIKT: Esben Esther Pirelli Benestad (til høyre) og Ingrid Beate Thompson i aksjon under første konkurransedag i underholdningsprogrammet «Skal vi danse» på TV 2 i 2007. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix Vis mer

Til Se og Hør kunne Erlend Elias poengtere at han ikke kunne tenkt seg å gjøre det samme selv.

- Vi husker jo alle da Esben Esther gjorde det, men det er ikke noe jeg kommer til å etterfølge, uttalte han den gangen og fortsatte:

- Jeg er veldig konservativ på mange måter, og synes det er rett og rimelig at det skal være to kjønn i en sånn dans. Jeg har aldri drevet med drag eller kledd meg ut, så det ville rett og slett vært helt feil for meg, forklarte danseløven.

LES OGSÅ: - Jeg har sprekere rumpe nå enn da jeg var 16

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer