«16 weeks of Hell»:

- All kos er borte fra nå av

I 112 dager skal seks kjendiser jobbe beinhardt med trening og kosthold.

HJERTEINFARKT: Jørn Hoel hadde hjerteinfarkt for 17 år siden, nå er han med på nytt helseprogram. Reporter: Bjørn Ekker Video: Steffen Pettersen Vis mer
Publisert

I Discovery-programmet «16 weeks of Hell» skal seks kjendiser begi seg ut på en knallhard reise for å komme i form etter et tungt corona-år.

Kjendisene skal gjennom beinhard styrketrening og følge et sunt kosthold for jobbe seg mot et lettere og sunnere liv. De skal ikke konkurrere mot hverandre, men lage mat, trene og motstå livets søte fristelser helt på egen hånd gjennom en 16 ukers periode.

SJOKK: Det siste året har vært tungt for Erlend Elias etter at han mistet faren sin i fjor august. I den nye Viafree-serien «Helt ærlig», får vi bli med når Erlend Elias går på vekta for første gang på veldig lenge. Reporter: Kine Falch. Video: Thea Hope/Viafree/Rød Løper Vis mer

De skal imidlertid få god eksperthjelp underveis. På laget har de nemlig ernæringsfysiolog Anette Skarpaas Ramm og tidligere langrennsløper Martin Johnsrud Sundby.

Programmets deltakere er Christer Falck (52), Sandeep Singh (35), Håvard Lilleheie (48), Jørn Hoel (64), Agnete «Agnetesh» Husebye (25) og Trine Lise Olsen (45).

- Bør klinge en bjelle

Tøffe utfordringer er imidlertid ikke fjernt for Christer Falck, som tidligere har ledet det krevende realityprogrammet «Robinsonekspedisjonen» - etter å ha vunnet den første utgaven i 1999.

Overfor Se og Hør legger han likevel ikke skjul på at han ønsker å komme i bedre form.

VIL HA MINDRE SMERTER: Christer Falck. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/ Dagbladet
VIL HA MINDRE SMERTER: Christer Falck. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/ Dagbladet Vis mer

- Samme BMI som Donald Trump har jeg nå. 191 cm og veier det samme. Der burde det også klinge en bjelle, forteller Falck.

Han legger vekt på at det ikke nødvendigvis handler om vektnedgang, men at tidligere skader sammen med en vektøkning har gitt sitt utslag på kroppen.

- Det er ikke det å gå ned så mye i vekt som er det viktige her, det er fettprosenten og å få muskler på steder som gjør at man ikke får vondt. Jeg får veldig vondt i knærne fordi jeg veier for mye, og i tillegg har jeg drevet med racketsport hele livet, forklarer han.

Fornøyd kjæreste

- Jeg føler at jeg ikke har sagt ordentlig «ha det» til Cheez Doodles. Jeg skal ikke se Cheez Doodles på 16 uker, sier komiker Trine Lise Olsen spøkefullt til Se og Hør, og legger til at vin og bobler også vil bli høyt savnet.

Olsen har et ønske om å bli sterkere i løpet av de 16 «helvetesukene», men ser på vektnedgangen som et pluss.

- Helt ærlig vil jeg bli sterkere og se ordentlig om det ekspertene sier faktisk funker. Selvfølgelig har jeg lyst til å gå ned i vekt. Jeg er tjukk-tynn, jeg har alt på midten, alt er presset sammen som en jævla ball.

VIL SAVNE SNACKS: Trine Lise Olsen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/ Dagbladet
VIL SAVNE SNACKS: Trine Lise Olsen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/ Dagbladet Vis mer

Hun kan også røpe at hun har sett en forandring på kroppen siden hun ble sammen med kjæresten sin, Bjørn Terje Pay.

- Jeg har jo en kjæreste som elsker å trene. Han er en av dem som er sånn: «Hvis jeg ikke trener så har jeg ikke en bra dag». Så han ble jo kjempeglad. Men han liker meg også sånn som jeg er, og det er livsfarlig å finne en kjæreste som liker en sånn som man er, for jeg har blitt tjukkere mens jeg har vært sammen med ham, forteller Olsen lattermildt.

- Slitsomt og kjedelig

Youtuber og tidligere «Skal vi danse»-deltaker Agnete «Agnetesh» Husebye er også klar for å kjempe hardt fremover. Hun kan imidlertid røpe hva hun ser minst fram til.

- Jeg gruer meg mest til å komme meg på treningssenter nesten hver dag. Jeg synes det er slitsomt og kjedelig, innrømmer Husebye overfor Se og Hør.

Hun er også klar i sin tale når det kommer til eget selvbilde og selvfølelse.

VIL VÆRE KOMFORTABEL: Agnete Husebye. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/ Dagbladet
VIL VÆRE KOMFORTABEL: Agnete Husebye. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/ Dagbladet Vis mer

- Jeg vil være den motvekten til andre influensere som er veldig utseendefiksert. Jeg vil ikke endre meg sånn sett, men jeg vil være mer komfortabel i meg selv, og da føler jeg at det her kan hjelpe meg til å føle meg litt bedre, forteller hun videre.

Som tidligere nevnt skal Martin Johnsrud Sundby trene kjendisgjengen gjennom programmet, noe Husebye har blandede følelser om.

- Jeg ble litt redd da jeg fikk vite at det var Martin som skulle trene oss. Men samtidig føler jeg at han er litt skummel, så jeg vil ikke skuffe ham, også tror jeg at han kan være god til å motivere.

SMELLER: Selv for Norges tøffeste-deltaker Seher Kaya, går det ikke alltid som planlagt på trening. VIDEO: Fredrik Filtvedt / Melina Pambou. Vis mer

- Eneste måten

NRK-programleder Sandeep Singh skal også ut i ilden, og forteller at presset fra Norges tv-seere fungerer som en god motivasjon.

- Jeg har innsett at den eneste måten jeg kan komme meg i form på er om risikoen for å drite seg ut på TV er der, forteller han.

SLUTT PÅ KOSEN: Sandeep Singh. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/ Dagbladet
SLUTT PÅ KOSEN: Sandeep Singh. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/ Dagbladet Vis mer

Den obligatoriske kostholdsendringen kom for øvrig som et sjokk for den blide musikkjournalisten.

- Jeg visste jo ikke det, men jeg må slå opp med alt av sjokolade og alkohol, og alt fra og med i dag. Jeg trodde liksom at jeg kunne komme inn i det i løpet av en uke eller to, men neida. All kos er borte fra nå av, fortsetter han.

VEKTTAP: Kelly Osbourne avslører på Instagram at hun har gått ned mange kilo, til fansens store overraskelse. Foto: Kelly Osbourne/ Skjermdump fra Instagram Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

- Kjempeslitsomt

«Spellemann»-vinneren Jørn Hoel er også blant deltagerne. Han forteller hvorfor han velger å begi seg ut på den tøffe reisen.

- Jeg hadde et hjerteinfarkt for 17 år siden, og etter det har jeg på en måte blitt lulla inn i de unnskyldningene om å bruke kroppen mye mer og trene mer, forteller musikeren til Se og Hør, og legger til:

Jørn Hoel. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/ Dagbladet
Jørn Hoel. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/ Dagbladet Vis mer

- Selv om man er i dårlig fysisk form må man bevege seg, og jeg har brukt det litt som en unnskyldning.

Han tror at de beintøffe ukene vil være til god hjelp for både ham selv som privatperson og som artist.

- I sommer har jeg spilt 50 konserter, og når jeg spiller konserter så er det kjempeslitsomt fordi jeg er i så dårlig form. Så jeg tror jeg har godt av denne kuren som blir 16 uker med helvete, erkjenner han.

OGSÅ MED: Skuespiller og komiker Håvard Lilleheie er også blant «16 Weeks of Hell»-kjendisene. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
OGSÅ MED: Skuespiller og komiker Håvard Lilleheie er også blant «16 Weeks of Hell»-kjendisene. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

«16 weeks of Hell» har premiere neste år.

LES OGSÅ: - Ingenting skal kverke meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer