Ben Affleck:

- Alkoholisme er en del av livet mitt

Skuespilleren synes ikke det er ubehagelig å snakke om alkoholproblemet sitt.

GOD STØTTE: Sommeren 2015 kom nyheten om at Ben Affleck og Jennifer Garner skulle skilles etter ti år som ektepar. Duoen er fremdeles en stor del av livene til hverandre, og Garner har vært en stor støtte for eksmannen som har slitt med rusproblemer. Foto: NTB Scanpix
GOD STØTTE: Sommeren 2015 kom nyheten om at Ben Affleck og Jennifer Garner skulle skilles etter ti år som ektepar. Duoen er fremdeles en stor del av livene til hverandre, og Garner har vært en stor støtte for eksmannen som har slitt med rusproblemer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Livet har ikke bare gått på skinner for Hollywood-yndlingen Ben Affleck (46). Etter å ha slitt med alkoholproblemer over en lengre periode, ble det i fjor sommer kjent at den «Triple Frontier»-aktuelle stjernen var innlagt til avrusning.

Skuespilleren tilbrakte 40 dager på en klinikk for alkoholmisbrukere, og etter oppholdet delte han åpenhjertig om hvordan livet har strittet imot i et lengre innlegg på Instagram.

«Å kjempe mot avhengigheten er en livslang og vanskelig kamp, og man blir derfor aldri helt ferdig med et rehab-opphold. Det er en fulltidsforpliktelse, og jeg kjemper for meg selv og for familien min (...) Det hjelper å vite at jeg ikke er alene», skrev han blant annet den gang.

Stolt over å ha søkt hjelp

Mandag åpner Affleck seg ytterligere om hvordan han opplever kampen mot alkohol-avhengigheten.

- Noen mennesker synes det er ubehagelig, men jeg synes egentlig ikke det gjør noe å snakke om alkoholisme og det å være en alkoholiker.

- Det er en del av livet mitt. Det er noe jeg jobber med. Det trenger ikke å utgjøre hele identiteten min og være alt, men det er noe du vet du må jobbe med, forteller han på «Today show», ifølge Us Weekly.

46-åringen har så langt fullført tre rehab-opphold - første gang i 2001, deretter i 2017 og sist i 2018. Det var eks-kona Jennifer Garner (46), som han har barna Violet (13), Seraphina (10) og Samuel (7) sammen med, som oppfordret Affleck til å få hjelp i august, og trebarnsfaren er ikke flau over at han sjekket inn for å få behandling.

- Jeg er stolt over det. Det handler om deg selv, livet ditt, familien din og... Vi støter på hindringer, og vi må håndtere dem, forklarer han, ifølge nettstedet.

Saken fortsetter nedenfor.

GODE VENNER: Ben Affleck og Jennifer Garner samarbeider tett om sine tre felles barn. Her er de avbildet i Los Angeles i februar. Foto: NTB Scanpix
GODE VENNER: Ben Affleck og Jennifer Garner samarbeider tett om sine tre felles barn. Her er de avbildet i Los Angeles i februar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ble linket til ung Playboy-modell

I etterkant av sitt siste rehab-opphold deltar «Gone Girl»-stjernen på regelmessige Anonyme Alkoholiker-møter.

- Ben jobber utrolig hardt med å følge et program som virker fornuftig for ham og reisen hans. Han deltar på møter, treffer en «sober»-coach (en profesjonell person som hjelper alkoholikere å holde seg edru. Red. anm) og gjør hva enn som må til for å hjelpe ham videre på veien. Å vite når man må søke hjelp er et av disse stegene, og at han er villig til å gjøre nettopp dette er et stort skritt i riktig retning, har en kilde tidligere fortalt til Us Weekly.

Da Affleck sjekket inn på rehab i fjor sommer var det akkurat blitt slutt mellom ham og TV-produsent Lindsay Shookus (38) etter nesten et år som kjærester.

Kort tid etterpå ble han observert med den 24 år yngre Playboy-modellen Shauna Sexton (22), noe ekskona ikke skal ha vært særlig fornøyd med.

- Er hun glad for at han henger sammen med en ung Playboy-modell? Definitivt ikke. Men hennes største bekymring akkurat nå, er ikke hvem han dater, sa en kilde til People, og la til:

- Det hun bryr seg mest om er at han skal være edru og at hun kan stole på ham med barna.

Saken fortsetter nedenfor.

I sosiale medier stormet det den gang etter Bens innleggelse, og ifølge People slang fans med leppa overfor Shauna Sexton, og hevdet at hun var grunnen til at den berømte skuespilleren hadde falt av vannvogna.

Det gikk så langt at Sexton så seg nødt til å svare på de harde beskyldningene.

- Jeg drakk aldri rundt eller med ham. Jeg elsker å drikke og feste, absolutt. De fleste 22-åringer gjør det, skrev hun blant annet under et Instagram-bilde av seg selv hvor hun drikker rødvin, ifølge People.

Videre innrømmet modellen at hun har gjort dumme feil og at hun er flau over dette, samtidig som hun avkreftet ryktene om at det var hennes skyld at Ben dro til avrusning.

Saken fortsetter nedenfor.

- Betyr mine feil at jeg ikke ville respektert noen som har jobbet hardt for å være edru, ved å drikke med eller foran dem? Absolutt ikke. Jeg har ubegrenset respekt for de som tar ansvar og faktisk jobber med seg selv.

- Når det er sagt, Ben er en voksen mann. Han tar sine egne avgjørelser. Å legge skylden på en 22-åring for noens tredje innleggelse på rehab, er bare latterlig. Han er menneskelig. Jeg er menneskelig, skrev hun, ifølge nettstedet.

- Dater eksen igjen

Ting ser derimot ut til å gå mye bedre for Ben Affleck i dag, og i midten av februar ble det kjent at han og eks-kjæresten Lindsay Shookus skal ha gjenopptatt kontakten igjen.

- De har snakket sammen og truffet hverandre, sa en venn nær paret til Us Weekly, ifølge Daily Mail.

Det skal være Lindsay som har tatt første skritt til gjenforeningen, og en romanse skal ikke være utelukket.

- Det ville ikke vært overraskende hvis de ble sammen igjen, hevdet kilden videre.

Søndag var også Shookus til stede under New York-premieren av Afflecks nyeste film «Triple Frontier». Selv duoen ikke stilte sammen på rød løper, så ble de likevel tatt bilde av da de var på vei til etterfesten.

LES OGSÅ: - Kim er rasende etter utroskapsskandalen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer