- Alkohol er min svakhet

Nils Ole Oftebro avslører at han nok er en misbruker «i norsk sammenheng».

KRITIKK: Nils Ole Oftebro tar seg ikke nær av kritikken fra publikum. Foto: Stella Pictures
KRITIKK: Nils Ole Oftebro tar seg ikke nær av kritikken fra publikum. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Nils Ole Oftebro (68) har lang fartstid både på norske TV-skjermer, teaterscener og filmlerreter.

Og den prisbelønte skuespilleren har aldri latt private laster gå ut over jobben sin - som gir ham et nødvendig «kick» i livet.

Men overfor VG Helg avslører 68-åringen, som neste år er aktuell i NRKs spenningsserie «Mammon», at han har en svakhet som påvirker menneskene rundt ham.

- Forholdet mitt til alkohol er altfor godt. For omgivelsene mine er det et problem, og i norsk sammenheng er jeg nok en misbruker. Men jeg har alltid skjøttet jobben min og drikker ikke om dagen.

KOLLEGER: Nils Ole spilte mot Henrik Mestad (t.v) i «Diktator mot dikter» på Nationaltheatret. Oftebro er nå aktuell i «Kong Lear». Foto: Stella Pictures
KOLLEGER: Nils Ole spilte mot Henrik Mestad (t.v) i «Diktator mot dikter» på Nationaltheatret. Oftebro er nå aktuell i «Kong Lear». Foto: Stella Pictures Vis mer

- Folk har ulike svakheter - alkohol er min. Jeg synes det er så deilig. Sånn sett er det blitt en uvane jeg prøver å begrense, uten at jeg har tenkt å slutte å drikke, innrømmer «Diktator mot dikter»-stjernen overfor VG Helg.

Den «Kong Lear»-aktuelle skuespillleren understreker at moralisme ikke hjelper overfor personer som drikker for mye.

Dét gjør derimot kjærlighet og omsorg, påpeker Oftebro, som er gift med skuespiller Anette Hoff (52) og far til «Kon Tiki»-stjernen Jakob Oftebro (27). Dessuten har scenepersonligheten sønnen Jonas med kona, samt to andre barn.

LES OGSÅ: - Det var en naturkatastofe at vi møtte hverandre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer