Alexander Rybak:

Alexander Rybak gjør comeback i Melodi Grand Prix

Alexander Rybak og flere andre vinnere av MGP skal på nytt kjempe om nok en plass i Eurovision Song Contest.

TILBAKE: Etter det Se og Hør erfarer skal den tidligere Melodi Grand Prix-vinneren Alexander Rybak kjempe om enda en MGP-pokal. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE: Etter det Se og Hør erfarer skal den tidligere Melodi Grand Prix-vinneren Alexander Rybak kjempe om enda en MGP-pokal. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Det var i 2009 Norge knuste alle rekorder i Eurovision Song Contest, da Alexander Rybak (31) stakk av med seieren med sangen «Fairytale».

Fele-popsangen, som raskt ble en superhit her til lands, ble også en landeplage i flere europeiske land.

Nå skal 31-åringen gjøre comeback, etter det Se og Hør erfarer.

- Oj, så gøy det er første gang jeg hører dette. Tenk om vi får «Fairytale» nummer to, det hadde vært stas. Husk at det var 1,8 millioner nordmenn som heia på han sist. Jeg elsker gjensyn og føler Stella aldri fikk som fortjent. Hvis dette stemmer så blir dette tidenes finale. Stig Karlsen er kjempeflink så jeg håper dette stemmer, sier Per Sundnes, Melodi Grand Prix ekspert, til Se og Hør.

10. mars er det duket for den 56. utgaven av Melodi Grand Prix, Norges nasjonale uttaking til Eurovision. Etter det Se og Hør får opplyst fra informert hold, er Alexander en av dem som skal konkurrere om å bli Norges bidrag i Eurovision i Portugal 2018.

Saken fortsetter under:

COMEBACK: Kjetil Mørland (th) vant Melodi Grand Prix i 2015. Neste år gjør han comeback etter det Se og Hør erfarer. Her sammen med Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen. Foto: Tor Lindseth
COMEBACK: Kjetil Mørland (th) vant Melodi Grand Prix i 2015. Neste år gjør han comeback etter det Se og Hør erfarer. Her sammen med Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen. Foto: Tor Lindseth Vis mer

- Morsomt rykte, utover det har jeg ingen kommentar, sier Mari Rustøy i Artistpartner som representerer Alexander Rybak.

Stig Karlsen, NRKs prosjektleder for Melodi Grand Prix, vil verken avkrefte eller bekrefte comeback-nyheten.

- Jeg vil ikke kommentere det. Vi har en tanke om at alle artistene skal bli sluppet likt den 15. januar, sier han til Se og Hør.

Flere comeback

«Fairytale»-sangeren er imidlertid ikke alene om å gjøre comeback i konkurransen.

Etter det Se og Hør har grunn til å tro, får vi et gjensyn med blant andre Stella Mwangi (31) som vant MGP i 2011, Kjetil Mørland (37) som som var med og vinne MGP i 2015, og årets MGP-vinner fra gruppa Jowst, Aleksander Wahlmann (31).

Saken fortsetter under:

EUROVISION: Jowst i Kiev under Eurovision tidligere i år. Aleksander Wahlman skal trolig delta i Melodi Grand Prix neste år også. Foto: Bjørn Langsem Dagbladet
EUROVISION: Jowst i Kiev under Eurovision tidligere i år. Aleksander Wahlman skal trolig delta i Melodi Grand Prix neste år også. Foto: Bjørn Langsem Dagbladet Vis mer

Også tidligere Idol-deltaker og MGP.jr-vinner Alexandra Rotan skal gjøre comeback på scenen neste år, sammen med blant andre «Stjernekamp»-Ida Maria og Vidar Villa, kjent for sommerhiten «One night stand».

- Det kan jeg ikke kommentere. Kan verken avkrefte eller bekrefte det. Hun hadde en sang som var med i Melodi Grand Prix i år, mer utover det kan jeg ikke kommentere, sier Erland Bakke, manageren til Ida Maria.

- Jeg skal i hvert fall spille i pausen, men om jeg skal delta kan jeg verken bekrefte eller avkrefte, kan Alexander Wahlman fortelle.

Saken fortsetter under:

MED FOR ANDRE GANG: Stella Mwangi skal etter det Se og Hør erfarer også være med i Melodi Grand Prix neste år. Her opptrer hun i Oslo spektrum. Foto: Håkon Eikesdal, Dagbladet
MED FOR ANDRE GANG: Stella Mwangi skal etter det Se og Hør erfarer også være med i Melodi Grand Prix neste år. Her opptrer hun i Oslo spektrum. Foto: Håkon Eikesdal, Dagbladet Vis mer

Manageren til Vidar Villa, Christopher Collings, har derimot ingen kommentar til Se og Hør.

Se og Hør har foreløpig ikke lykkes å komme i kontakt med Stella Mwangi eller Kjetil Mørland.

Saken fortsetter under:

VANT: Alexander Rybak var Norges bidrag til Eurovision Song Contest i 2009, og vant overlegent. Foto: NTB Scanpix
VANT: Alexander Rybak var Norges bidrag til Eurovision Song Contest i 2009, og vant overlegent. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Største jeg har opplevd

Seieren for Alexander Rybak i 2009 var startskuddet for den daværende 23-åringen. Seieren fulgte hektiske måneder med opptredener og pressemøter. Den unge artisten var fast bestemt på å sette pris på hvert øyeblikk i kjølvannet av konkurransen.

- Dette er sannsynligvis noe av det største du kommer til å oppleve i livet og dette må du bare nyte, fortalte han under programmet «Hver gang vi møtes» i 2014.

- Det var veldig gøy. En uvirkelig verden. Det var kaos i hodet mitt. Det kom bare ting ut av munnen min, som at folk skulle møte meg på Gardermoen om de hadde lyst, fortalte han.

Skrev om kjærlighetssorg

I samme program fortalte Alexander åpenhjertig om den suksessrike låten. Han avslørte blant annet at sangen i utgangspunktet ble skrevet som terapi.

- Hele sangen var egentlig en stor terapi for meg - for den kjærlighetssorgen jeg hadde i seks år etter min første kjærlighet, sa Rybak i programmet.

Alexander Rybak intervjues om hvordan det var å vinne Eurovision Song Contest og Melodi Grand Prix, samtidig som han hadde kjærlighetssorg. Vis mer

Noen år etter Eurovision-seieren skulle det imidlertid vise seg å snu på kjærlighetsfronten for den håpløse romantikeren

I 2016 ble det nemlig kjent at Alexander hadde funnet lykken igjen, med Julie Gaarud Holm.

Denne gang hadde Alexander funnet kjærligheten over Tinder, noe de selv avslørte på sosiale medier.

Mixing business with pleasure? Yes please! 🌼 #españa #concert #bae #mundomar #norskspanskedager

Et innlegg delt av Alexander Rybak (@rybakofficial)

- For første gangen på mange år kjente jeg på gleden ved å stole 100 prosent på en jente. Derfor vil jeg oppfordre andre til ikke å være redde for kjærligheten og bli inspirert til å elske hverandre, sa han til Se og Hør.

Skrev sang til kjæresten

Kort tid etter at forholdet ble kjent skrev Alexander en ny sang om nettopp dette. «I came to love you» var faktisk skrevet til Julie, og er full av glede og kjærlighet.

- Tidligere har mine kjærlighetssanger vært litt «bitter sweet»- om noen man ikke får, eller gjerne skulle hatt. Det har alltid vært en «hake» ved dem, men denne sangen er bare pur kjærlighet til Julie, sa han til Se og Hør den gang.

Hva Alexander skal overraske fansen med på scenen i mars er hittil ukjent. Men skal man tro hans repertoar av kjærlighetssanger, kan man jo ane en ny liten kjærlighetstvist ... kanskje?

LES OGSÅ: Falt stygt og tisset på seg under sending

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer