Alexa Leary

Alexa (19) kjemper for livet

Triatleten Alexa Leary var i helgen involvert i en stygg ulykke i forbindelse med en treningstur i Australia. Nå kjemper hun for å overleve.

TRIATLON: Alexa Leary er en aktiv triatlet som var utsatt for en stygg ulykke lørdag. Illustrasjonsbilde: Cornelius Poppe/NTB
TRIATLON: Alexa Leary er en aktiv triatlet som var utsatt for en stygg ulykke lørdag. Illustrasjonsbilde: Cornelius Poppe/NTB Vis mer
Publisert

Familie, venner og idrettsmiljøet rundt er i sjokk. Den unge og lovende australske triatleten Alex Leary (19) var involvert i en svært stygg ulykke lørdag morgen.

Nå kjemper hun for livet.

Leary skal ha vært ute på en av sine faste sykkelturer da ulykken inntraff. Ulykken fant sted i den australske byen Pomona. Det melder det avisen News.

19-åringen ligger nå i kunstig koma på et sykehus i Brisbane med det som beskrives som omfattende skader.

DRAMATISK: Adrian Sellevoll havnet på sykehus etter en dramatisk kveld. Video: Private bilder / Rød Løper Vis mer

Brukket krage- og ribbein, en ødelagt hofte, knuste skulderblader, en kollapset lunge og skader på hjernen er noen av skadene ulykken medførte. Familien skal ha blitt informert om at det også er oppdaget blodpropp i hjernen hennes.

Ifølge den australske avisen Courier Mail skjedde ulykken ved at Leary kolliderte med en annen syklist på treningsturen. Kollisjon førte til en voldsom velt.

Familien til den unge atleten er i sjokk over det som har skjedd. Broren har gått ut med følgende uttalelse om søsterens ulykke:

- Du har alltid vært sterk. Dette er ikke rettferdig etter alt du har gått igjennom. Du er nødt til å kjempe. Vi vil ha vår søster tilbake, lyder det fra utøverens bror.

Etter ulykken har flere vist sin støtte til den unge atleten. Kjæresten til 19-åringen, Wil O'Dwyer, delte et emosjonelt innlegg på Facebook i etterkant av den stygge hendelsen.

Et bilde av de to sammen ble etterfulgt med teksten:

«Hva jeg ville gjort for å bare være sammen med deg akkurat nå. Fortsett å kjempe. Jeg elsker deg»

Den australske triatleten løper til vanlig for klubben F45 Noosa. I 2019 endte hun på andreplass i verdensserien for triatlon i klassen 18-19 år.

Kreftsyke Jane Marzewski (30) rører den ellers så beinharde dommeren Simon Cowel i «Americas Got Talent». Video: NBC Vis mer

I tillegg til familie og kjæresten har også klubben kommet med en offisiell uttalelse.

- Vi føler alle med Alexa og hennes familie i denne situasjonen, og vi prøver å få hverdagen til å gå rundt. Bak smilene er vi alle knuste.

LES OGSÅ: Døde i ulykke med elsparkesykkel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer