John Heard:

«Alene hjemme»-stjerne er død

John Heard ble 71 år gammel.

GÅTT BORT: Den amerikanske skuespilleren John Heard er gått bort, 72 år gammel. Foto: NTB Scanpix
GÅTT BORT: Den amerikanske skuespilleren John Heard er gått bort, 72 år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Den amerikanske skuespilleren John Heard er død, melder en rekke internasjonale medier, deriblant nyhetsbyrået AP.

Skuespilleren ble angivelig funnet død på et hotellrom i California, hvor han skal ha oppholdt seg i etterkant av en mindre ryggoperasjon, ifølge The Independent.

Heard, som ble 71 år gammel, er kanskje best kjent for sin rolle i «Alene hjemme»-filmene.

Han har også vært å se i andre film- og tv-prosjekter som «Beaches», «Gladiator», «Miami Vice» og «The Sopranos», hvor han for øvrig fikk en Emmy-nominasjon for sistnevnte.

- Tragiske nyheter

Mange har gitt uttrykk for sorg i sosiale medier etter at nyheten ble kjent. Skuespiller Robert Patrick, som spilte i «Last Rampage» sammen med Heard, skriver på sin Instagram-profil at han er i sjokk.

- For en begavet skuespiller! Jeg er så takknemlig for å ha fått muligheten til å observere, jobbe og tilbringe tid sammen med ham. Dette er tragiske nyheter. Mine tanker og bønner går til hans familie. Hvil i fred John Heard.

- Håpløs
Heard spilte faren til lille Kevin, Peter McCallister, i «Alene hjemme»-filmene.

Skuespilleren har tidligere fortalt at han takket ja til rollen fordi han på den tida var småbarnsfar, og ønsket å kunne ta med sønnen til et filmsett der han kunne leke med andre barn.

Da oppfølgeren til den lavbudsjetts filmsuksessen skulle lages, var Heard imidlertid lite interessert.

- Jeg sa at jeg ikke ønsket å forbli «faren i 'Alene hjemme'» for resten av livet. Agenten min syntes jeg var håpløs, siden det faktisk var snakk å tjene litt penger i oppfølgeren. Men hun klarte å overtale meg da det viste seg at vi hadde spilt i samme teaterstykke som barn, har Heard fortalt til Yahoo! TV.

I åra etter «Alene hjemme»-suksessen har Heard måttet tåle overskrifter av det mer negative slaget.

På 1990-tallet havnet han i klammeri med politiet da han trakasserte eksen, skuespiller Melissa Leo (56), som han har sønnen John Matthew Heard med. I 1997 ble han dømt for blant annet å ha trengt seg inn på Leos eiendom, ifølge E!News.

Skuespilleren var fra 1979 til 1980 gift med Margot Kidder. Han giftet seg på ny i 1988 med Sharon Heard, et ekteskap som varte fram til 1996. I 2010 giftet han seg for tredje gang, med Lana Pritchard, men ekteskapet tok slutt samme år.

Heards dødsårsak er så langt ikke kjent, men politiet mistenker ikke at det har skjedd noe kriminelt. Skuespilleren etterlater seg tre barn.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer