«Skal vi danse»-finalen 2019:

Aleksander vant «Skal vi danse»

Seks ganger toppscore gjorde finalen historisk, men det ble svømmeren som kunne strekke pokalen i været.

VANT: Aleksander Hetland vant «Skal vi danse». Video: Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NYDALEN (Se og Hør): De siste månedene har kjendisene en etter en blitt slått ut av «Skal vi danse», og dermed måttet forlate parketten.

To som derimot klarte å komme seg helt finalen, var Jørgine Massa Vasstrand (30) og Aleksander Hetland (36). Og lørdag kunne Aleksander og Nadya endelig kalle seg vinnere av «Skal vi danse».

- Jeg har overrasket meg selv og det er Nadya som har fått det ut av meg. Jeg har vunnet andre ting, og det har jeg jobbet for et helt liv, men en sånn her framgang på tre måneder har jeg aldri hatt, ikke i idrett en gang, sa en storfornøyd vinner til Se og Hør.

Det ble en historisk «Skal vi danse»-finale, med både poengrekord og stemmerekord.

Hetland tipper det tar minst en uke for å lande på beina igjen. Nå blir det full fest etter seieren.

- Jeg har ikke festet ordentlig siden i sommer, så watch out, sier Hetland spøkefullt.

Om seieren gjør at Nadya kommer til å returnere på parketten igjen er hun imidlertid ikke helt sikker på.

- Denne høsten har minnet meg på hvor mye jeg har savnet Skal vi danse. Men jeg tror ikke jeg kan få en sesong til som kan overgå dette her. Det å få jobbe med Aleks, danse sammen, dele tolv lørdager og seieren sammen. Det kan ikke bli bedre.

TAPTE: Jørgine Massa Vasstrand innrømmer at det var kjipt å tape finalen. Video: Rød Løper Vis mer

Vasstrand forsvant fort etter finalen, men kom tilbake for å snakke med pressen. Da fortalte hun at hun trengte tid til å samle seg.

- Jeg trenger nok litt tid for å la det synke inn. Men minnene og opplevelsen har vært helt fantstisk, sa hun til Se og hør.

- Det er ikke noe gøy å tape. Et kjempeantiklimaks.

Seks ganger toppscore

Først ut under finalen var Vasstrand, som hadde ønskereprise på rumba. Hun satte standarden med toppscore. Moren hennes, Trude Vasstrand, var tydelig rørt over opptreden.

FINALEDANSEN: Hetland fikk runde nummer tre med toppscore etter showdansen som avsluttet programmet.
FINALEDANSEN: Hetland fikk runde nummer tre med toppscore etter showdansen som avsluttet programmet. Vis mer

- Jeg synes hun er så fantastisk, jeg elsker henne så vanvittig hørt, sa hun.

Vasstrands ektemann, Morten Sundli, fortalte til Dagbladet i pausen at han mente han var langt mer nervøs enn kona, men at han var sikker på at hun kom til å vinne.

- Savner du henne?

- Ja! Det gjør jeg. Nå blir det masse familie og oss sammen fremover, sa han.

Hetlands ønskereprise gjorde det ikke dårligere enn Vasstrands, og finalens andre toppscore var et faktum.

Vasstrand gjorde det ikke noe dårligere under tangoen, og kunne sanke ytterligere 40 poeng. Dommer Egor Filipenko var tydelig imponert.

- Det er nesten irriterende å se på. Jeg tar av meg hatten, for en finale det er, utbrøt han.

- PERFEKT: Merete Lingjærde ble kraftig imponert over Hetlands andre dans. Foto: TV 2
- PERFEKT: Merete Lingjærde ble kraftig imponert over Hetlands andre dans. Foto: TV 2 Vis mer

Dommerne var heller ikke gjerrige på tierne under Hetlands andre dans, og delte ut fire nye. Merete Lingjærde oppsummerte dansen med ett ord:

- Perfekt.

Vasstrand og Nilsen satte i en forrykende showdans som tredje og siste kraftangstregelse i finalen. Førstnevnte var skjelven i stemmen og måtte tørke tårer da hun var ferdig.

Det også en ny runde med toppscore fra dommerne. Det gjorde det også da Hetland svingte seg på parketten for siste gang.

Årets sesong ble derfor historisk, aldri før har det utelukkende blitt delt ut toppscore under finalen.

FINALEKLAR: Etter å ha kommet seg helt til finalen av «Skal vi danse», har Aleksander Hetland fått mye oppmerksomhet. Det merker han i innboksen på blant annet Instagram. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Thea Hope/Rød Løper Vis mer

Drastiske grep

Tidligere denne uka kunne både Vasstrand og Hetland avsløre at de skulle gjøre alt for å hente hjem vinnerpokalen. Førstnevnte hadde blant annet flyttet ut hjemmefra og sjekket inn på hotell for å fokusere hundre prosent på dansen, mens den tidligere svømmeren fortalte at han skulle trene 10-20 prosent mer.

- Jeg har ikke lyst til å gjøre noen store forandringer nå, ettersom det har gått så bra tidligere. Vi har hatt mange sinnssykt bra dansenumre, som jeg er veldig stolt av, så mer av det. Og så stepper vi opp treninga, sa blant annet Hetland.

Sammen med proffdanser Nadya Khamitskaya har han den siste tida vært på trening fra klokka sju om morgenen og helt fram til midnatt. Jørgine Massa Vasstrand og Jørgen Nilsen legger også ned enormt mange timer på dansestudioet.

- Må være raus

Selv om de åpenbart ønsket å gjøre alt for å vinne, har en fellesnevner for begge finalistene vært dårlig samvittighet overfor familiene sine.

- Nå er det ei uke igjen med dårlig samvittighet for min del. De får savne mamma litt, så skal jeg ta igjen den tapte tida så snart alt dette er ferdig, sa Vasstrand til Dagbladet tidligere denne uka.

- Jeg må dra på en tur med kjæresten min - sånn med en gang. Jeg skylder henne det. Det blir nok en raus Aleks i desember, sa den tidligere svømmeren.

EN HALV MILLION: Jørgine «Funkygine» Vasstrand er klar for finale i «Skal vi danse», og har de siste lørdagene hatt på seg sin såkalte «lykketruse». Nå avslører hun hva hun skal gjøre med trusa hvis hun vinner. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Thea Hope/Rød Løper Vis mer

- Det fortjener hun, og det fortjener mannen min også, la Khamitskaya til.

LES OGSÅ: - Jeg ruset meg med pappa

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer