- Aldri vært så redd

I går entret proffsyklisten Anita Valen Tingretten.

LIVREDD: - Lastebilsjåføren bak meg var sinna. Det er sånn du merker når du sykler. Jeg har aldri vært så redd, fortalte Anita. Foto: Morten Krogh, Se og Hør
LIVREDD: - Lastebilsjåføren bak meg var sinna. Det er sånn du merker når du sykler. Jeg har aldri vært så redd, fortalte Anita. Foto: Morten Krogh, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I livsfare!

- Han var bevisst ute etter å ta meg. Jeg kastet sykkelen mot autovernet. Hvis ikke jeg hadde stoppet sykkelen hadde jeg blitt truffet. Jeg var redd, sa proffsyklist Anita Valen (37) da hun i går vitnet mot lastebilsjåføren (56) i Skien og Porsgrunn tingrett i går.

Lastebilsjåføren innrømmet at han tutet og var irritert, og nå vil påtalemyndighetene ha ham dømt til 25 dager fengsel og en bot på 12.000 kroner for uforsvarlig og farefull kjøring.

Det ble nemlig ingen vanlig treningstur for Valen den 29. mai i år. På riksveien mellom Skien og Porsgrunn ble hun to ganger forbikjørt av en ni meter lang og 16 tonn tung lastebil. Ved den første forbikjøringen, kjørte lastebilen nær henne, og Anita tok ham igjen og viste ham fingeren.

Se andre som viser finger'n her!

Lastebilen kom på kloss hold igjen, og kjørte så nær at Valen måtte kaste seg inn mot autovernet. Da følte hun at det gikk på livet løs, skriver Dagbladet.

- Jeg var sint og redd. ”Hva er det du holder på med? Vil du ta livet av meg?” ropte jeg til sjåføren. Jeg mener han svarte ja og sa det var mange som meg som hadde blitt liggende i en blodpøl i veikanten, sa Anita i retten.

Hun hevdet også at sjåføren virket stolt da han sa at han ”forsøkte å ta henne”!

Sjåføren innrømte i går at han hadde fortalt at han hadde "kjørt forbi mange syklister som har blitt liggende i grøfta som en haug.”

- Jeg brøt sammen i gråt da jeg kom hjem til barna mine om kvelden. Det går ikke an å leke med mennesker på denne måten, sa hun.

Dommen faller senere denne uka.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer