FULL STANS I 10 DAGER: Både deltakere og produksjonsstaben i «Robinsonekspedisjonen» har blitt evakuert fra innspillingsøya Besar i Malaysia, etter at 20 stykker har blitt smittet av denguefeber. Bildet er fra starten av innspillingen av årets sesong Foto: Sølve Hindhamar, Seher.no
FULL STANS I 10 DAGER: Både deltakere og produksjonsstaben i «Robinsonekspedisjonen» har blitt evakuert fra innspillingsøya Besar i Malaysia, etter at 20 stykker har blitt smittet av denguefeber. Bildet er fra starten av innspillingen av årets sesong Foto: Sølve Hindhamar, Seher.no Vis mer

- Aldri opplevd noe lignende

Nå kan også lokalbefolkningen bli evakuert fra Robinson-området.

SEHER.NO: Hele den planlagte sesongen av årets «Robinson-ekspedisjonen» på TV3 kan stå i fare etter at 20 medlemmer av produksjonsstaben har blitt rammet av den smittsomme sykdommen denguefeber.

Etter at sykdomsutbruddet ble kjent søndag, har både crew-medlemmer og deltakere blitt evakuert til nærmeste by på fastlandet Johor Bahru, hvor de nå har ni dager igjen av en ti dager lang karantene.

Programdirektør i TV3, Trygve Rønningen, hevder det er umulig å forberede seg på et sykdomsutbrudd av typen som nå truer kanalens storsatsning.

- Vi opplever ofte sykdom blant crew og deltakere når vi filmer i eksotiske strøk, men så vidt jeg vet har vi aldri opplevd noe lignende. Man kan aldri gardere seg mot sånt som dette.  Denguefeberen rammer også lokalbefolkningen. Nå vurderer myndighetene også å evakuere de som bor i området, sier han til Seher.no.

Denguefeberen - som smitter via myggestikk - kan ifølge Folkehelseinstituttets nettsider (ekstern lenke) føre til blant annet kraftig hodepine, utslett og muskel- og leddsmerter og kan i verste fall være dødelig.

Mens TV3 vurderer hvordan de skal løse problemene som oppstår som følge av evakueringen fra Robinson-øya, må deltakerne sitte isolert på hotellrom, selv om ingen av dem er rammet av sykdommen.

- De har ikke lov til å snakke med noen, i tilfelle de skal ut på øya igjen, sier informasjonskonsulent Line Vee Hanum i TV3 til Seher.no.

Trygve Rønningen sier kanalen har andre produksjoner å sette opp hvis man blir tvunget til å avlyse årets «Robinson», men vil foreløpig ikke avsløre hvilke program dette er.

- Vi vil gjerne gi «Robinson» til folket og jeg er alltid optimist. Men vi må nok uansett endre programmet på grunn av det som har skjedd.

- Det viktigste for oss er imidlertid helsen til de som er med, og må vi avlyse har vi andre programmer vi kan sette opp, sier han.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!  

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Smittsom sykdom stanser Robinson