Jorun Stiansen

Aldri møtt søsknene: - Det er så sterkt

Jorun Stiansen åpner seg om fortiden.

ÅPEN OM FORTIDEN: Jorun Stiansen var bare en baby da hun ble adoptert fra Colombia. Hun har fortsatt masse familie der nede, og snakker i et intervju åpent om følelsene hun har tilknyttet det. Foto: NTB scanpix
ÅPEN OM FORTIDEN: Jorun Stiansen var bare en baby da hun ble adoptert fra Colombia. Hun har fortsatt masse familie der nede, og snakker i et intervju åpent om følelsene hun har tilknyttet det. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Lørdag braker det atter en gang løs i «Skal vi danse» fra Nydalen i Oslo. Det begynner å spisse seg til i racet, og i kveld må atter en deltaker forlate konkurransen.

Tidligere «Idol»-vinner Jorun Stiansen (33) er fortsatt med på leken, og sammen med dansepartner Fredric Brunberg har hun vist flere nyoppdagede ferdigheter på parketten.

Hun har allerede vunnet en konkurranse på direktesendt TV, og ligger godt an til å kunne nå toppen denne gangen, og.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 08.01.2013 GIKK PÅ EN SMELL: Jorun Stiansen gikk på en smell etter å ha vunnet «Idol» i 2005. Tone Damli Aaberge, som hun møtte i finalen, visste ingenting. Video: Jan Thomas Holmlund Vis mer

Aldri møtt søsknene

33-åringen, som ble adoptert fra Colombia i 1984, skal danse en dans inspirert av hjemlandet sitt lørdag kveld. Det er ikke helt uten grunn.

- Jeg vet at det finnes andre adopterte der ute som ikke har hatt det like bra som meg gjennom oppveksten. Derfor vil jeg dedisere dansen til det å være stolt over sin egen identitet, samme hvor du kommer fra, samme hvordan du ser ut, sier hun i et intervju med VG.

Hennes egentlige navn var Marina Zalazar Franco, noe som ble byttet da hun ankom Fornebu på midten av 1980-tallet. Adoptivforeldrene hennes har gjennom hele livet hennes fortalt at hun er adoptert, og de har aktivt forsøkt å vise henne bilder fra hjemlandet.

- Men jeg har jo en mor og en far - det er Else og Sven Olav, det. Jeg kjenner jo ikke til noe annet - jeg er fra Vennesla og sørlending på min hals, selv om jeg ikke er født på Kristiansand sykehus, sier den blide dansestjernen til avisen.

Hun har likevel fem søsken igjen i Colombia, men hun har ikke hatt et behov for å oppsøke verken dem eller sin biologiske mor - som hun for øvrig er usikker på om fortsatt lever.

- Ikke at det ligger veldig langt fremme i pannelappen, men litt mer nysgjerrig har jeg nok blitt - jeg har jo tross alt fem søsken som jeg deler en biologisk mor med (...), sier Stiansen til avisen og fortsetter:

- Skulle jeg treffe henne en dag, er det det jeg ville ha sagt til henne - takke henne for den uegoistiske avgjørelsen om å gi avkall på meg for å gi meg det livet jeg fortjener. Det er pinadø så sterkt!

Derfor forsvant hun

Kort tid etter at Jorun stakk av med «Idol»-seieren i 2005, som ble sett av 1 475 000 seere og gikk inn i historien som det mest sette underholdningsprogrammet i TV 2s historie, ble det brått stille fra den populære sangstjernen. Overfor Se og Hør har hun tidligere fortalt hvorfor hun plutselig trakk seg tilbake.

- Jeg var 21 år da jeg var med i «Idol», og det har aldri vært større trøkk noen gang fra media sin side på et underholdningsprogram, det var nytt for alle. Så da jeg vant «Idol», og fram til 2009, prøvde jeg meg litt, men så kjente jeg at jeg måtte finne tilbake til Jorun, fortalte Stiansen da Se og Hør møtte henne på lanseringen tidligere denne høsten.

Omtrent på dagen bestemte Jorun seg for å reise tilbake til Vennesla. Hun måtte finne tilbake til den personen Norge stemte på.

- Jeg savnet venner, familie og gode trygge rutiner som jeg er så glad i, forteller hun.

Kort tid etter «Idol»-vinneren forlot rampelyset møtte hun mannen i sitt liv og livet begynte å falle mer på plass. I slutten av 2009 kapret den profesjonelle wakeboarderen Egil Furre hjertet til Jorun, og i 2013 gikk han ned på kne.

- Det var selvfølgelig veldig hyggelig at han fridde, og jeg sa selvfølgelig ja. Men vi har det veldig fint som vi har det nå. Vi lever i nuet og vi har ingen planer om å gifte oss ennå, avslører 33-åringen til Seoghør.no.

At Jorun nå skal entre parketten med sensuell dans og sexy antrekk har ikke forloveden noe imot.

- Han syntes det er kjempegøy og mener det er stor stas at jeg skal være med. Han har ringt rundt til venner og bekjente med oppfordring til å stemme, ler den blide 33-åringen.

- Det er veldig gøy at han er så gira på mine vegne, legger hun til.

LES OGSÅ: Saksøkes etter luksusliv på ubetalt kreditt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer