SINGEL: Kate Ryan er på jakt etter en kjæreste, men vil ikke gå i samme felle Madonna gjorde. Foto: Tine Vatn, Seher.no
SINGEL: Kate Ryan er på jakt etter en kjæreste, men vil ikke gå i samme felle Madonna gjorde. Foto: Tine Vatn, Seher.noVis mer

Aldri mer Melodi Grand Prix

Seher.no møtte Kate Ryan.

SEHER.NO: - Hvis jeg noen gang skal skrive en bok, skal den hete "Jeg, meg og minibaren". Det blir ganske ensomt være på turné, for å si det sånn. En sitter liksom der på hotellrommet og glor på minibaren når en har gjort jobben sin. Men ikke misforstå! Jeg elsker det!

Dette fortalte den belgiske slagermaskinen Kate Ryan (28) Seher.no fredag, bare timer før hun skulle stå på scenen på trendstedet La Belle Sole i Oslo.

Ryan møtte vi på på fasjonable Grand Hotell i hovedstaden, hvor hun tuslet rundt i komfortable UGG-sko.

- Har du stirret mye på minibaren din her også?

- Nei, vi kom til Oslo for bare noen timer siden, så jeg har sluppet det. Det har vært soundcheck og litt øving, og nå blir det middag. Så skal jeg jo opptre. Men kanskje etter konserten..., ler blondinen.

Kate er minst like kjent for sanger som "Désenchantée", "Ella, elle l'a" og "Voyage Voyage" som for sine bitte små sceneantrekk.

- Hva jeg skal ha på meg i kveld? Det er en hemmelighet! Jeg elsker alt som skinner og har diamanter på, men i kveld blir det en forandring... Jeg har aldri på meg mye klær på scenen. Det er viktig å være sexy - men ikke altfor dristig, lo hun.

Belgieren legger ikke skjul på at hun er svært fornøyd med sitt fjerde album Free, som kom ut tidligere i år. Albumet spilte hun inn i Stockholm.

- Sverige har blitt mitt andre hjem, og jeg tror albumet er det beste jeg har laget så langt. Jeg synger på engelsk og fransk. Fransk er så utrolig romantisk.

- Er du romantisk?

- Ja, veldig, men jeg er ikke den der vin og roser-typen. Jeg vil heller spise en god middag, lytte til et band og bli drita full med daten min, kniste hun.

Kate avslører at hun er "veldig, veldig singel", og at hun er på jakt etter den store kjærligheten. Men:

- Det er så utrolig vanskelig å finne seg en kjæreste! På en måte får jeg nok oppmerksomhet som artist, men jeg vil ha en type... En type som ikke bare vil ha meg fordi jeg er kjent, om du skjønner. Jeg er på farten hele tiden, og da er det ikke lett å finne den store kjærligheten. Dessuten, jeg må finne meg en som ikke er sjalu. Det går ikke når en er borte hele tiden.

Blondinen forteller at hennes aller største forbilde er Madonna, og at hun har vært stor fan av henne hele livet.

- Hun finner alltid de rette sangene, hun vet alltid hva hun gjør. Og hun er 50 år gammel!

- ... Og ny-separert.

- Ja, jeg hørte om separasjonen. There's no life like showbiz. Det er tøft å ha et forhold når du er artist. Det vet nok Madonna alt om. Hun hadde en flott ektemann, men sånn er showbiz.

Kate understreker at hun ikke gir opp kjærestejakten sin av den grunn. Og hun er ikke fremmed for tanken på å finne seg en norsk kjekkas.

Eller svensk, siden det jo er greit å ha noen alternativer.

- Åh, norske og svenske gutter er så utrolig pene! Det er jentene også. Kanskje jeg må begynne å jakte her. Men nå er det musikken som gjelder for meg.

Kate representerte Belgia i Melodi Grand Prix i 2006 med sangen "Je t'adore", hvor hun havnet på en skuffende 12. plass i semifinalen.

- Det der kommer jeg aldri til å gjøre igjen! For et sinnsykt sirkus! Til tross for at det var morsomt, var jeg nervøs hele tiden.

Akkurat nå fokuserer Kate bare på en ting:

- Jeg skal holde meg på hitlistene - så lenge som mulig.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: Finner inspirasjon i hav og historie