Christine Koht:

- Aldri hatt så lyst til å leve som nå

Christine Koht deler nytt, åpenhjertig innlegg fra sykehuset.

FORANDRET: Christine Koht har forandret seg under behandlingen hun får mot kreften. Nå deler hun tanker om hvordan hun ikke kjenner igjen seg selv. Foto: NTB Scanpix
FORANDRET: Christine Koht har forandret seg under behandlingen hun får mot kreften. Nå deler hun tanker om hvordan hun ikke kjenner igjen seg selv. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Helt siden den folkekjære komikeren og tv-profilen Christine Koht (52) i januar fortalte at hun er alvorlig kreftsyk, har Koht holdt følgerne sine jevnlig oppdatert på hvordan det går med henne, og har flere ganger delt åpenhjertige innlegg i sosiale medier.

I slutten av september fortalte hun blant annet at hun lærte seg å gå for fjerde gang etter å ha ligget i koma, og tirsdag kveld oppdaterer hun følgerne sine igjen.

«Jeg får helt sjokk hver gang jeg ser meg i speilet», skriver hun innledningsvis.

«Jeg ser ikke ut sånn jeg føler jeg gjør inni meg. Men som Pernille sier «er det mye bedre å være tykk og levende enn tynn og død». For 1000 milligram kortison hver dag i to måneder, og så trappe ned, reddet livet mitt», fortsetter hun.

Koht skriver videre at hun alltid har kjent sterk livsglede, men forklarer at hun aldri har hatt så lyst til å leve som nå. Dette er noe hun forteller til legen sin hver dag, at han må passe på henne, så hun kan leve videre.

Oppdaterer følgerne

Den folkekjære komikeren takker også det norske helsevesenet og alt de gjør.

Koht har tidligere også vært åpen om at hun har forandret seg etter at hun begynte på behandling. Grunnet store mengder kortison har hun nemlig fått det som ofte kalles et «måneansikt», en vanlig bivirkning av behandlingen.

- Når jeg ser meg selv i heisen, altså, jeg får sjokk. Jeg tenker sånn: «Tjukkebolla feita». Til dere som lurer på hvorfor jeg er tjukk, det er fordi jeg gikk på tusen milligram kortison, og da spiste jeg sånn ti, tolv, tjue grøt om dagen. Så jeg gikk opp 25 kilo. Men greia er at mye av dette er bare vann. Så inni meg så er jeg størrelse 36. Så når jeg er frisk, jeg ber til gud om at jeg overlever, så kommer jeg ut så tynn, har hun tidligere uttalt.

Kohts sykdomsbilde har hatt både akutte og mindre akutte faser, der det aller meste er blitt fortalt og åpent delt gjennom «Koht vil leve», et samarbeidsprosjekt mellom Koht, Joachim Førsund og A-Magasinet.

Christine Koht har fått kreft av typen Slimhinne melanom. Dette er en sjelden føflekkreft som ikke sitter på føflekkene utenpå kroppen, men på slimhinnene inne i kroppen.

Vis mer

LES OGSÅ: «Knekte» Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer