Tore Petterson føler seg endelig elsket:

- Aldri før har noen vært så glad i meg

TV-kjendisen er helt i skyene over sin flyvert-kjæreste.

LYKKELIG: - Jeg kan ikke forklare med ord hvor fantastisk det er å føle seg elsket, sier Tore Petterson – og kan ikke få fullrost kjæresten Marcus nok. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør 
LYKKELIG: - Jeg kan ikke forklare med ord hvor fantastisk det er å føle seg elsket, sier Tore Petterson – og kan ikke få fullrost kjæresten Marcus nok. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør  Vis mer

(Seoghør.no): Det er spesielt én ting livet har lært Tore Petterson (37): Å møte intoleranse med kjærlighet.

Tidligere har han fortalt om at han ble mye plaget som ung. Se og Hør har også skrevet om hans arbeid blant skoleelever for å forebygge mobbing.

- Livet har lært meg å lese mennesker innmari fort. Jeg ser umiddelbart hvem jeg skal være forsiktig med, sier Tore.

Midtpunkt

Under Farmen-oppholdet har han blitt et midtpunkt for de andre deltakerne. For dem har det blitt helt naturlig å komme til ham for å snakke om følelser og personlige forhold. Også etter innspillingen har flere av dem brukt ham som rådgiver.

- Jeg holder jo flere foredrag og tilbakemeldingene fra lærerne er at diskusjonene etterpå blir mye mildere etter mitt besøk. Jeg får elevene til å tenke og åpne hodene side. De forstår at det ligger en historie bak alt, og at ting ikke er så svart som man vil ha det til, forteller Tore Petterson.

Saken fortsetter under bildet.

I SOFAEN: Tore Petterson og kameraten Adam Schjølberg (34) er blitt svært populære med sine betraktninger om TV i NRK-serien «Sofa». Foto: TV 2
I SOFAEN: Tore Petterson og kameraten Adam Schjølberg (34) er blitt svært populære med sine betraktninger om TV i NRK-serien «Sofa». Foto: TV 2 Vis mer

Fikk ny styrke

Men privat er rød kanskje den viktigste fargen i Tores liv, kjærlighetens farge. Det skyldes ikke minst svenske Marcus Rone (27).

Siden i fjor sommer har de to vært et par, og Tore kan ikke få fullrost Marcus nok.

- Jeg har aldri vært i et forhold før, hvor noen har vært så glad i meg. At han står ved min side som en vakt, og hele tiden bekrefter at jeg er kjempeviktig for ham det har vært en lang reise for meg.

I mange år har jeg bygget opp andres selvtillit og selvbilde, men glemt meg selv, sier Tore som innrømmer at det er han som har sittet igjen med sorgen da tidligere forhold har tatt slutt.

- Derfor er det rart når du møter noen som ser deg rett inn i øynene og sier: «Du er alt for meg!» Det kan ikke beskrives! Det er gripende å se hvor glade vennene mine blir av vår kjærlighet. De kommer til meg og sier: «Herregud, han er så forelska i deg, Tore. Han snakker om deg hele tiden.»

- Jeg tror ikke jeg kan forklare med ord hvor fantastisk det er å føle seg elsket, sier Tore lykkelig.

Saken fortsetter under bildet.

DANSEDOMMER: Tore Petterson kom inn som dommer i høstens Skal vi danse-sendinger. Her sammen med de andre dom- merne, (f.v.) Trine Dehli Cleve, Egor Filipenko og Merete Lingjærde. Foto: Thomas Reisæter/TV 2
DANSEDOMMER: Tore Petterson kom inn som dommer i høstens Skal vi danse-sendinger. Her sammen med de andre dom- merne, (f.v.) Trine Dehli Cleve, Egor Filipenko og Merete Lingjærde. Foto: Thomas Reisæter/TV 2 Vis mer

Rett side av grensen

Marcus jobber som flyvert i Thomas Cook Airlines, og bor i Stockholm. Men i løpet av året er planen at han skal flytte til Oslo, og Tore er helt i skyene bare ved tanken.

- Det å ha noen å komme hjem til vil bety kjempemasse. Nå har jeg bodd alene i mange år, og vært singel i en liten leilighet på Grünerløkka. Det er ganske nitrist.

- Du ser lyset i tunnelen nå?

– Gjett om! Å være sammen, det er noe vi gleder oss begge til!

Ingen lathans

En annen, og kanskje mer overraskende relasjon, er Tores forhold til Farmen-kollega Leif Einar «Lothepus» Lothe (46). At den homofile artisten og livsnyteren Tore skulle knytte bånd med den sjåvinistiske barskingen og sprengstoff-basen fra Hardanger var ikke helt opplagt da TV 2-serien startet.

Men Tore viste vei – både med talegavene sine og arbeidslysten!

- Jeg prøver hele tiden å drepe den vanlige normen om hva en homo l er. Derfor er jeg litt forbannet på klippingen i «Farmen», fordi jeg jobbet døgnet rundt hele tiden. De fremstilte meg som en homo l lathans.

Saken fortsetter under bildet.

GÅRDSARBEID:
 Tore mener han ble fremstilt som en «homofil lathans» på Farmen og er irritert over klippingen av programmet. Her er han sammen med Vendela Kirsebom. Foto: TV 2
GÅRDSARBEID: Tore mener han ble fremstilt som en «homofil lathans» på Farmen og er irritert over klippingen av programmet. Her er han sammen med Vendela Kirsebom. Foto: TV 2 Vis mer

Ble myknet opp

Men én som så Tores arbeidsiver var «Lothepus».

- Han sa ærlig til meg: «Jeg skal aldri betvile en homofil igjen. Du er et arbeidsjern, jeg ante ikke at det var så mange lag, og så mye bra ved dere».

Tidligere hadde Lothe bastante meninger om blant annet homofili og adopsjon.

Ble overbevist

FANT TONEN: Mannsjåvinisten Leif Einar Lothe og homofile Tore
er i utgangspunktet to motpoler. Men Tores mange argumenter fikk «Lothepus» til å se verden med nye øyne. Foto: TV 2                 
FANT TONEN: Mannsjåvinisten Leif Einar Lothe og homofile Tore er i utgangspunktet to motpoler. Men Tores mange argumenter fikk «Lothepus» til å se verden med nye øyne. Foto: TV 2                  Vis mer

- Men da jeg spurte ham om han syntes det var bedre at et barn skulle leve i fattigdom på en søppeldynge, enn å bo trygt og få masse kjærlighet av meg, ble han svar skyldig.

«Dette kan jeg ikke argumentere mot. Selvfølgelig har du helt rett», svarte Lothepus, i følge Tore.

Ros fra Randi

Stolt innrømmer Petterson at han senere fikk en tilbakemelding fra samboeren til «Lothepus», Randi Sørum: «Tusen, tusen takk Tore! Livet vårt er helt annerledes, mye på grunn av samtalene du hadde med Leif Einar der inne»!

LES OGSÅ: - Jeg er klar over at mine døtre kommer til å bli eksponert for dette