«Friends»

- Aldri blitt fortalt før

Usikkerheten rundt «Friends»-gjenforeningen stresset fansen. Nå letter Lisa Kudrow på sløret om planene.

GLADNYHET: De siste månedene har det vært stor usikkerhet rundt om den planlagte «Friends»-gjenforeningen vil finne sted på grunn av coronapandemien. Nå avslører Lisa Kudrow svaret. Her sammen med resten av casten under SAG Awards i 1999. Foto: NTB Scanpix
GLADNYHET: De siste månedene har det vært stor usikkerhet rundt om den planlagte «Friends»-gjenforeningen vil finne sted på grunn av coronapandemien. Nå avslører Lisa Kudrow svaret. Her sammen med resten av casten under SAG Awards i 1999. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da eventyret om de seks vennene, Rachel Green, Phoebe Buffay, Monica Geller, Ross Geller, Chandler Bing og Joey Tribbiani tok slutt for 16 år siden, var det mange fans som så den siste episoden med knust hjerte.

Det betydde imidlertid langt ifra at «Friends» skulle gå i glemmeboka av den grunn, og serien har derimot de siste årene vært tilsynelatende mer populær enn noen gang.

Vennskapet mellom karakterene, spilt av henholdsvis Jennifer Aniston (51), Lisa Kudrow (56), Courteney Cox (55), David Schwimmer (53), Matthew Perry (50) og Matt LeBlanc (52), er et vennskap de fleste drømmer om å være en del av, og det var derfor til stor jubel da det tidligere i år ble kjent at alle seks skulle medvirke i en gjenforeningsepisode av serien.

EN SISTE GANG: Disse seks stjernene har betydd mye for mange i over 20 år. Nå skal de samles en siste gang. Foto: NTB Scanpix
EN SISTE GANG: Disse seks stjernene har betydd mye for mange i over 20 år. Nå skal de samles en siste gang. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dato klar

Coronapandemien satte riktignok raskt en stopper for gladnyheten, og det har i ettertid vært stor usikkerhet om hvorvidt en slik episode faktisk vil la seg gjennomføre eller ikke.

Men nå kan Lisa Kudrow, som spilte Phoebe Buffay, forsikre fansen om at det de alle har ventet på i så mange år, omsider skal finne sted. Det gjør hun i et større intervju med den svenske avisen Aftonbladet, hvor hun avslører at de allerede har en ny dato klar for innspillingen.

Nyheten om en gjenforeningsepisode satte så å si sosiale medier på hodet, også fordi det ble klart at det ikke ville bli en ny episode av serien slik vi kjenner den, men en episode der hovedrollene samles for å se tilbake på minnene fra tiden på settet.

- Ga oss alt

Ifølge Kudrow blir det imidlertid ikke bare mimring. Hun røper at andre ting også vil skje.

- Jeg burde egentlig ikke snakke om det, men det skal kunne bli bra, sier hun til avisen, og legger til at man vil få høre hva som skjedde bak kulissene, noe fansen ifølge Kudrow aldri har fått vite før.

Etter at siste episode av «Friends» ble sendt i 2004, er det Jennifer Aniston som har gjort seg best bemerket i Hollywood - både når det gjelder karriere så vel som privatliv.

Lisa Kudrow legger ikke skjul på at serien forandret livet til alle de seks hovedrolleinnehaverne over natta.

- Det ga oss alt. Vi var de høyest betalte kvinnene på tv. Jeg var ikke bare en del av noe som var så godt skrevet, så godt likt og som lever videre i alle år, men det ga meg også den kreative friheten til å utforske andre, mindre prosjekter som var veldig tilfredsstillende, forteller hun til Aftonbladet.

BYR PÅ SEG SELV: Jennifer Aniston får mye oppmerksomhet i sosiale medier etter hun deltok under SAG Awards natt til mandag. Video: Rød Løper / NTB scanpix Vis mer

Angst rundt egen kropp

Allerede i mars kunne kilder fortelle til amerikanske Variety at innspillingen, som skulle begynt den påfølgende uka, var forsinket og tidligst kunne begynne i mai. Det fikk coronautbruddet skylden for. I midten ble prosjektet foreløpig lagt på is, men nå ser det altså ut til at det kan skje før vi aner. Kudrow avslører riktignok ikke hvilken dato det er snakk om.

Rollen som bohemske, gitarspillende Phoebe Buffay ble spilt av Lisa Kudrow gjennom ti sesonger, og skuespilleren høstet mye ros for jobben hun gjorde. Da hun i fjor høst gjestet podkasten «WTF with Marc Maron» innrømmet imidlertid stjernen at hun ikke alltid hadde det like lett under innspilling.

POPULÆR: «Og nå er vi Instagram FRIENDS også. Hei Instagram», skriver den amerikanske stjerna Jennifer Aniston (50) på Instagram tirsdag ettermiddag. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Vis mer

56-åringen slet nemlig mye med angst rundt sin egen kropp, noe hun også har vært åpen om tidligere. Blant annet fortalte hun i et intervju med Daily Mail i 2013 at hun som 16-åring opererte nesa.

- Jeg gikk, i mitt hode, fra heslig til ikke heslig. Jeg gjorde det sommeren før jeg begynte på ny skole. Så det var mange som ikke visste hvordan jeg hadde sett ut før. Det var en god endring, sa hun.

Til tross for at Kudrow i en alder av 16 endret på utseendet, gjorde ikke dette at hun ikke hadde komplekser senere i livet.

Vektnedgang

I ovennevnte podkast fortalte hun nemlig at hun spesielt under innspillingen av «Friends» kjente på en usikkerhet. Dette merket skuespilleren spesielt da hun var rundt Courteney Cox og Jennifer Aniston, som hun spilte mot i serien.

- Du ser deg selv på tv, og tenker: «Herregud, jeg ser ut som et fjell». Og jeg var allerede større enn Courteney og Jennifer, jeg følte meg som et fjell da jeg sto ved siden av dem, sa hun i podkasten, ifølge svenske Expressen.

IKONISK TRIO: Courteney Cox, Jennifer Aniston og Lisa Kudrow under SAG Awards i 2000. Foto: NTB Scanpix
IKONISK TRIO: Courteney Cox, Jennifer Aniston og Lisa Kudrow under SAG Awards i 2000. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Usikkerheten førte til at Kudrow gikk ned i vekt. At folk la merke til vektnedgangen og ga henne komplimenter, ble derimot ikke som hun kanskje hadde sett for seg.

- Dessverre ser du jo bra ut som kvinne om du er undervektig. Da jeg var så tynn, var jeg også syk hele tiden. Det var alltid en forkjølelse eller en bihulebetennelse.

- Jeg var alltid syk, fortalte Kudrow.

LES OGSÅ: - Jennifer og Brad kan komme seg gjennom hva som helst

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer