DRAMATISK: Tirsdag denne uken ble TV-profilen Anbjørg Sætre Håtun hentet i ambulanse etter å ha besvimt. Nå er hun innlagt på sykehus i Oslo. Foto: Se og Hør
DRAMATISK: Tirsdag denne uken ble TV-profilen Anbjørg Sætre Håtun hentet i ambulanse etter å ha besvimt. Nå er hun innlagt på sykehus i Oslo. Foto: Se og Hør Vis mer

Akuttinnlagt på sykehus

Kreftsyke Anbjørg Sætre Håtun hadde 30 i puls.

SEOGHØR.NO: Den tidligere «Puls»-programlederen Anbjørg Sætre Håtun (40) har vært svært åpenhjertig om brystkreften som har rammet henne for andre gang. For tiden går hun på en knallhard cellegiftkur.

Tirsdag ble det uventet kritisk for TV-profilen. Hun måtte hentes av ambulanse, etter å ha besvimt med bare 30 i puls. Normalt har kvinner en hvilepuls på 70–80 slag i minuttet.
 
Håtun fortalte om sykehusinnleggelsen på det sosiale mediet Instagram, der hun legger ut tekst og bilder under brukernavnet @anbjorgsh.

Som den humoristiske tonen i teksten formidler – på tross av dramatikken har hun håpet og livslysten i behold.  
 
– Jeg booka meg in på Lovisenberg sykehus i dag jeg! Bestilte den fete bilen (=ambulanse) til å plukke meg opp, og jeg ble båret i en seng ned til bilen. Følte meg som en dronning! Med 30 i puls og besvimelse som foranledning for bilturen, ble jeg tatt imot som en glamourchemobabe på sykehuset.
 
– Men de første 6 timene på akuttmottaket ble litt mindre glamorøse enn jeg hadde håpet på. Det var som å ligge i en stor metallfarvet fryseboks. Men nå ligger jeg sykt fett, på isolatrom, med utsikt til trær og hjerteovervåknings-duppeditter over hele kroppen. Og goodiebagen som ble levert kl 2400. I am telling you: The bag is good. The bag is super duper good. God natt og sov godt, kjære venner, skrev hun på Instagram natt til onsdag.
 
I posen er det væske, som gis intravenøst. Anbjørg har har mange som heier på henne. På Instagram har 350 følgere kommentert teksten, og 800 trykt «liker». De takker henne for å dele sine opplevelser og ønsker henne god bedring.
 
Støttes av ektemannen.
Ektemannen Jon Andreas «Jono El Grande» Håtun (39) er sammen med TV-profilen på sykehuset i Oslo. Sammen gjør de beste av hver dag. Torsdag fortalte hun om en dialog med en sykepleier på Instagram.
 
– På rommet mitt, Lovisenberg sykehus. Sykepleieren: Oj, her var det koselig. Jon: Vi har det alltid koselig vi, selv om verden raser sammen! Anbjørg: Men det er ikke verden som raser sammen, bare min kropp. Jon: Det er min verden, skriver hun.
 
For Anbjørg er det et bevisst valg å dele sine sorger og deler på sosiale medier. På Instagram har hun titulert seg «Selvutnevnt Kjærlighetsgudinne, entusiastisk formidler av livslyst og evig optimist». Hun har tidligere fortalt til Se og Hør om viktigheten av å beholde håpet og å sette pris på de gledene man har.
 
– Vi haster ofte gjennom livene våre og glemmer å glede oss over at vi er friske, at vi har friske barn og så videre. Vi må gjøre hver dag til verdens beste! Skape verdens beste liv så ofte vi kan!

LES OGSÅ: - Cellegift er så tøft som man tror