«Akutten»-stjernen fikk brystkreft

Men var livredd for å gå til legen.

ENGSTELIG: Stjernen våget ikke å gå til legen da hun fant en klump i brystet. Kjæresten fikk heldigvis overtalt henne. Foto: Stella Pictures
ENGSTELIG: Stjernen våget ikke å gå til legen da hun fant en klump i brystet. Kjæresten fikk heldigvis overtalt henne. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: TV-stjernen Maura Tierney (45) spilte lege i over ti år i «Akutten», men da det kom til å ta vare på sin egen helse var hun lammet av frykt.

Tierney forteller magasinet Parade om at hun var livredd for å dra til legen, etter at hun fant en klump i brystet sitt.

- Jeg var så utrolig redd for å besøke en doktor. Jeg kjente at det var noe i brystet, og kjæresten min på den tiden tvang meg til å dra. Han sa: «Du er nødt til å ta hånd om dette». Jeg var engstelig, men vil råde alle som er redd for å dra til legen om å bare dra, sier hun.

Skuespilleren fikk diagnosen brystkreft i juni 2009. Men hun ga aldri opp håpet.

- Det viste seg at det var en mer aggressiv type kreft enn det som først var antatt. Men legene var veldig flink, og fra de for første gang sa at jeg kom til å bli bra, trodde jeg på det.

Men om dette hadde skjedd for ti år siden, er det ikke sikkert det hadde gått like bra som det nå gjør for Tierney.

- Legene sa at for bare et tiår siden, kunne det hende at de ikke fant ut hva som var galt. De kunne klappet meg på hodet og sagt jeg var frisk, og så hadde jeg dødd av kreften like etterpå.

Stjernen er fortsatt i behandling, men på bedringens vei.

- Jeg har lært at det forandrer livet å være i den posisjonen at man trenger hjelp, og er så heldig at man får det.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg har oppdaget en svulst