Jakob Oftebro:

Aktuell i krigsfilm: - Veldig skummelt

Skuespilleren er ærlig om hva han synes om Netflix' avgjørelse om å slippe krigsfilmen.

AKTUELL: Jakob Oftebro er for tiden aktuell både i krigsfilm på Netflix og som agent i «Hamilton» på TV 2. Nå uttaler han seg om krigsfilmen. Foto: Morten Eik / Se og Hør
AKTUELL: Jakob Oftebro er for tiden aktuell både i krigsfilm på Netflix og som agent i «Hamilton» på TV 2. Nå uttaler han seg om krigsfilmen. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert

Jakob Oftebro (36) er aktuell i den nye sesongen av «Hamilton», som slippes på TV 2 18. april. Nytt for denne sesongen er at agenten, spilt av Oftebro, har blitt forelsket.

Med andre ord kan TV-seerne glede seg til noen hete scener.

Den 36 år gamle skuespilleren har til enhver tid mange jern i ilden, og flere har trolig ha fått med seg at han også spiller i Netflix-filmen «Svart krabbe».

Filmen ble sluppet 18. mars på strømmegiganten, og har fått en noe variert mottakelse. Actiondramaet er nemlig en krigsfilm, og mange mener at den kommer på et litt dårlig tidspunkt med tanke på krigen i Ukraina.

VGs anmelder Morten Ståle Nilsen ga filmen terningkast to, og var ikke nådig i sin omtale:

Vis mer

- «Svart krabbe» kommer på et spektakulært dårlig tidspunkt. Det er for så vidt ikke filmens skyld. Men rekk opp hånden alle som har et behov for å se en spillefilm som innledes med mange og lange sekvenser med folk som lider og er på flukt fra krig akkurat nå, skriver Nilsen i anmeldelsen.

Slapp krigsfilm

Det har vært flere diskusjoner knyttet til andre produksjoner som er innom samme tema. Den nye utgaven av «Kompani Lauritzen» måtte blant annet bytte navn. Programmet skulle egentlig hete «Tropp Z», men på grunn av den pågående krigen valgte TV 2 å endre navnet til «Tropp 1».

I tillegg skulle filmen «Kampen om Narvik» hatt kinopremiere tidligere i mars, men denne ble utsatt som følge av Ukraina-krigen.

Netflix har på sin side valgt å slippe sin krigsfilm, noe Oftebro nå uttaler seg om overfor Se og Hør.

«BENEDETTA»: Regissør Paul Verhoeven skaper overskrifter med denne kontroversielle filmen. Video: Another World Vis mer

- Jeg tror det handler om at de fleste krigsfilmer egentlig er antikrigsfilmer. Jeg har i hvert fall sett veldig få krigsfilmer som handler om at det er kult å være i krig, forteller 36-åringen når Se og Hør møter ham i forbindelse med en pressedag for den nye sesongen av «Hamilton».

- Trist

Han legger til:

- Det handler som regel ofte om «hvorfor ender vi her», «hva gjør det med folk», «se hvor forferdelig det er», «vi må sørge for at det ikke skjer igjen» eller «vi må sørge for at dette ikke skjer».

Skuespilleren tror Netflix har valgt å gå ut med filmen nettopp av den grunn - fordi det den tar opp er aktuelt og gjør at man kan snakke om det.

Oftebro legger til at det er produsentene som tar disse avgjørelsene, og at han ikke kan svare for de ulike vurderingene.

- Men det er veldig skummelt å være med i en sånn type film og skjønne hvor aktuell den plutselig er, sier Oftebro til Se og Hør og legger til:

- Det er jo trist.

Se og Hør har vært i kontakt med Netflix som opplyser at de ikke har noen kommentar til saken.

LES OGSÅ: Syk - gir seg som skuespiller

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer