BLODIG: Aksel Lund Svindal falt stygt under utfortrening i Beaver Creek tirsdag. Foto: AP
BLODIG: Aksel Lund Svindal falt stygt under utfortrening i Beaver Creek tirsdag. Foto: APVis mer

Aksel operert i natt

Alpint-helten Aksel Lund Svindal pådro seg brudd i nese og kjeve da han falt stygt under utfortrening tirsdag.

SEHER.NO: Aksel Lund Svindal (24) falt stygt under utfortreningen i Beaver Creek og i hui og hast ble han fraktet til sykehuset i Vail - hvor han i natt ble operert.


CT-undersøkelsen viste at Lund Svindal hadde pådratt seg brudd i nese- og kjevepartiet. I tillegg hadde Svindal fått et dypt kutt i skinka, og legene fryktet en stund at indre organer kunne være skadet.


Men ifølge rb.no var operasjonen i natt vellykket.


- Ut fra det de to legene som gjorde inngrepene sier, så skal operasjonene være vellykket, den norske alpinlegen Ola Rønsen til avisen.


- Aksel ble operert i ansiktet og i skinka. Kutt i ansiktet er sydd opp og nesebeinet er satt på plass. I tillegg har gastrokirurgene tatt seg av kuttet han hadde i skinka. Det er renset opp, sjekket og sydd sammen igjen.


Skadene Aksel pådro seg var langt mer alvorlig enn det hovedpersonen selv først trodde, men Rønsen sier at Lund Svindal er ved godt mot.


- Aksel er ved godt mot, men han skjønner at dette er mer alvorlig enn det han trodde med en gang, sier Rønsen til VG.


24-åringen fra Kjeller på Romerike var en av de største favorittene til å vinne verdenscupen sammenlagt i år, men nå må han stå over flere renn og det er ennå uvisst når Lund Svindal er tilbake i løypa.


– Jeg har pratet med Aksel etter operasjonen, og han er litt kvalm, uvel og groggy, Han blir liggende på intensiven til i morgen, og blir på sykehuset ytterligere noen dager. På det nåværende tidspunkt er det alt for tidlig å si noe om når han kan være tilbake i bakken, sier Ola Rønsen til rb.no.


LES OGSÅ: Svindal sier nei til sex