HØY FART: Aksel i kjent positur ned VM-løypene. Det endte med Norges første VM-gull i utfor. Foto: SCANPIX
HØY FART: Aksel i kjent positur ned VM-løypene. Det endte med Norges første VM-gull i utfor. Foto: SCANPIXVis mer

Aksel mistet mor og bror

Alpinesset snakker ut om det vanskelige tapet.

SEHER.NO: Lørdag ble Aksel Lund Svindal (24) historisk da han vant tidenes første norske VM-seier i utfor. Men livet har ikke alltid vært gull for den barske alpinisten.


Allerede som åtteåring mistet Aksel sin mor i barsel. Halvannet år senere døde også yngstebroren. Nå snakker Aksel ut om tapet i et åpenhjertig intervju med Romerikes Blad.


- Det er vanskelig for meg å si hva det betydde for meg å vokse opp uten mamma. Jeg har ingenting å sammenligne med, forteller 24-åringen.


SE VIDEO: Aamodt savner magen til Kjuser'n


Aksels mamma Ina var en av sin generasjons beste alpinister. Da hun døde i 1991, fikk den nyfødte gutten navnet Inar etter sin mor. Men skadene han pådro seg under fødselen var så store at han bare ble halvannet år gammel.


- Det har gått oppsiktsvekkende bra. Jeg var åtte år og broren min Simen var seks, og jeg husker mye av det. Men jeg har ikke hatt problemer etterpå. De som tok vare på oss etter det som skjedde, må ha gjort en god jobb, sier romerikingen til avisen.


 

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.