STYGG SKADE: Alpinist Aksel Lund Svindal innrømmer at tiden fremover blir tøff, men at han ser frem til å gjøre comeback i alpinbakken etter den stygge ulykken i januar. Foto: NTB scanpix
STYGG SKADE: Alpinist Aksel Lund Svindal innrømmer at tiden fremover blir tøff, men at han ser frem til å gjøre comeback i alpinbakken etter den stygge ulykken i januar. Foto: NTB scanpix Vis mer

Aksel Lund Svindal er på bedringens vei

- Jeg fikk beskjed om at jeg ikke lenger er pasient, men at jeg heller ikke er alpinist ennå.

Publisert

SEOGHØR.NO: Aplinist Aksel Lund Svindal (33) er fullt igang med rehabiliteringen etter han i januar røk korsbåndet etter et stygt fall i verdens tøffeste utforløype - Kitzbühel i Østerrike. 

Den 100 kilo tunge muskelbunten ble kastet flere meter gjennom luften, og havnet i sikkerhetsnettet i nesten 100 kilometer i timen.

Svidal måtte opereres etter ulykken, men han planlegger å være tilbake i alpinbakken i desember dersom alt går etter planen.

Til Dagbladet forteller han at tiden fremover imidlertid blir tøff.

- Jeg har jo fortsatt ikke kunnet kjøre på ski. Det er det som blir det viktige fremover. Så det er lit tidlig å si hvor bra dette går. Men målet er å være med i vinter og å ha det litt gøy, forteller han til avisen.

Saken fortsetter nedenfor.

FALT STYGT: Den 23. januar var uhellet ute for alpinist Aksel Lund Svindal, da han stod ned monsterbakken i Kitzbuhel i Østerrike. Foto: Afp
FALT STYGT: Den 23. januar var uhellet ute for alpinist Aksel Lund Svindal, da han stod ned monsterbakken i Kitzbuhel i Østerrike. Foto: Afp Vis mer

- Det er ikke drittfett å sitte på sofaen

Gullvinneren sier at rehabiliteringen går rett vei, men at han nylig fikk en spesiell beskjed fra legen som ga ham en liten oppvekker. 

- Jeg fikk beskjed om at jeg ikke lenger er pasient, men at jeg heller ikke er alpinist ennå. Jeg er litt usikker på hvordan jeg skal tolke det, sier han til Dagbladet.

I april fortalte alpinisten at han nesten ikke klarer å vente til han kan gjøre comeback i løypa. Den veltrente 33-åringen er nemlig ikke typen som liker å sitte stille.

- Det er en overgang når hverdagen kommer etter sykehusoppholdet. Du følger gutta på TV og ser at det er der du skulle vært. Det er ikke drittfett å sitte på sofaen da. Men det er et faktum du tar innover deg ganske kjapt, sa han til VG Sporten. 

Saken fortsetter nedenfor.

MÅTTE OPERERES: Aksel Lund Svindal måtte operere etter han røk korsbåndet i januar.  Foto: NTB scanpix
MÅTTE OPERERES: Aksel Lund Svindal måtte operere etter han røk korsbåndet i januar. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ulykkesfugl

Fallet i Østerrike i januar er ikke den første motgangen Svindal har måttet takle under sin karriere. 

I november 2007 falt han stygt under en utfortrening i Beaver Creek i USA, noe som førte til brudd i nesen, kjeven og stygt kutt i skinka og i ansiktet.

Kort tid etter ble han lagt på operasjonsbordet for å sy kuttene og for å få på plass nesebeinet.

Syv år etter, i oktober 2014, var han nok en gang uheldig da han røk akillessenen da han trikset med fotball sammen med resten av laget. Den gang gjorde han comeback fire måneder etter skaden.

LES OGSÅ: Se de nye bildene av prins Alexander

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer