«Mesternes Mester»

Aksel Lund Svindal blir stjerne i «Mesternes Mester»

Flere av landets største idrettsprofiler skal kjempe mot hverandre.

NYE DELTAKERE: Aksel Lund Svindal skal etter alt å dømme være blant deltakerne som skal kjempe om «Mesternes mester»-trofeet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
NYE DELTAKERE: Aksel Lund Svindal skal etter alt å dømme være blant deltakerne som skal kjempe om «Mesternes mester»-trofeet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NB: I den opprinnelige versjonen av denne saken skrev vi at John Carew skulle være deltager i «Mesternes mester». I ettertid har vi fått nye opplysninger som tyder på at dette likevel ikke medfører riktighet.

Tidligere i år kunne padler Eirik Verås Larsen (44) slippe jubelen løs og smykke seg med tittelen «Mesternes mester 2020».

Denne høsten skal nok en gang tidligere norske idrettshelter konkurrere om å havne øverst på pallen, og torsdag kan Se og Hør avsløre flere av deltakerne som i beste sendetid på NRK skal kjempe med blod, svette og tårer.

Nytt av året er at innspillingen vil finne sted i Norge, nærmere bestemt i og rundt Arendal. Selve TV-programmet vil bli vist først etter nyttår.

VINNER: Eirik Verås Larsen vant «Mesternes mester» Vis mer

Den kommende sesongen av «Mesternes mester» - den tolvte i rekken - tegner til å bli en oppsiktsvekkende sesong med mange store helter. Etter det Se og Hør erfarer er nemlig superstjernen Aksel Lund Svindal (37), som la skiene på hylla så sent som i fjor, blant storfavorittene som skal konkurrere.

Aksel Lund Svindal kan se tilbake på en imponerende karriere med blant annet to OL-gull, fem VM-gull og to sammenlagtseire i verdenscupen. I tillegg har han vunnet 36 enkeltrenn, og regnes som en av de mest suksessrike norske idrettsutøverne gjennom tidene.

Det er imidlertid ikke til å stikke under stol at han har slitt med skader de siste årene, men det er likevel liten tvil om at han vil gi de andre deltakerne beinhard konkurranse.

LA SKIENE PÅ HYLLA: Aksel Lund Svindal tok sølv under sitt siste renn i Åre i fjor. Her sammen med Kjetil Jansrud som kapret gullmedaljen. Foto: NTB Scanpix
LA SKIENE PÅ HYLLA: Aksel Lund Svindal tok sølv under sitt siste renn i Åre i fjor. Her sammen med Kjetil Jansrud som kapret gullmedaljen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nakenstunt

På tv har vi også sett langrennsstjernen Øystein «Pølsa» Pettersen (37), som tidligere i år gjorde seg bemerket i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Der måtte han etter en intens finale se seg slått på målstreken av tv-profil Jon Almaas.

At Pettersen vil gi de andre en real kamp i «Mesternes mester» er det liten tvil om. Mange husker nok da han tok gull i lagsprinten sammen med Petter Northug under OL i Vancouver for ti år siden. I verdenscupsammenheng har han åtte pallplasseringer - og kan se tilbake på en rekke andre imponerende prestasjoner.

Det er imidlertid ikke bare for det sportslige langrennsstjernen har fått mye oppmerksomhet. I 2006 løp han naken gatelangs da han kom på pallen i verdenscupsprintrennet i Düsseldorf - noe som kan love godt for morsomheter på skjermen neste år!

Overfor Se og Hør svarer Pettersen følgende når han blir spurt om han er en av de nye deltakerne:

- Det vet jeg ikke hvem du har hørt fra. Det kan jeg ikke si noe om, svarer han lurt.

OL-GULL: Øystein Pettersen har markert seg i skisporet. Nå skal han kjempe mot andre idrettsstjerner. Foto: NTB Scanpix
OL-GULL: Øystein Pettersen har markert seg i skisporet. Nå skal han kjempe mot andre idrettsstjerner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Triumf

Fra informert hold får Se og Hør videre opplyst at også den tidligere skøytehelten Johann Olav Koss (51) er klar for start i «Mesternes mester».

Allerede i 1994 kunne Koss triumfere etter å ha sikret seg tre gullmedaljer under vinter-OL på Lillehammer. Samme år ble han kåret til «Årets idrettsutøver» av det amerikanske magasinet Sports Illustrated, og mottok Fearnleys olympiske ærespris for sine prestasjoner på Hamar.

GULL-GUTT: Johann Olav Koss var på alles lepper da han tok tre OL-gull i 1994. Foto: NTB Scanpix
GULL-GUTT: Johann Olav Koss var på alles lepper da han tok tre OL-gull i 1994. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2011 ble han utnevnt til ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske Fortjenstorden av kongen, og ble på nytt nominert til «Årets idrettsutøver» av Sports Illustrated for sitt arbeid med Right To Play.

Koss er blitt spurt om å delta flere ganger tidligere, og vil når Se og Hør slår på tråden verken avkrefte eller bekrefte om han skal delta.

Det var en glad Pål Anders Ullevålseter som møtte oss etter seieren i «Mesternes mester». Vis mer

Verdens beste keeper

Gutta krutt skal naturligvis også kjempe mot flere av Idretts-Norges største kvinnelige profiler.

Da Cecilie Leganger (45) la håndballkarrieren på hylla for over 20 år siden, var hun uten sidestykke verdens beste målvakt.

VERDENS BESTE: Cecilie Leganger har flere ganger blitt kåret til verdens beste håndballkeeper. Her da hun stod i mål for Norge i VM i 2003. Foto: NTB Scanpix
VERDENS BESTE: Cecilie Leganger har flere ganger blitt kåret til verdens beste håndballkeeper. Her da hun stod i mål for Norge i VM i 2003. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Allerede i 1993 debuterte hun på landslaget, og det sjokkerte mange da hun som bare 20-åring la opp. Dette skulle imidlertid ikke bli slutten på karrieren for keepertalentet, som har blitt kåret til verdens meste målvakt flere ganger, og som har tatt flere mesterskapsgull med flagget på brystet.

Hun kan se tilbake på åtte mesterskap for Norge, hvor hun i seks av dem har blitt kåret til beste keeper.

VISER FREM HUSET: Deltakerne var ekstra obs på én spesiell detalj i huset på Mallorca. Video: Pedersen / Edit: Falch Vis mer

Takket nei

Se og Hør har vært i kontakt med tidligere skiskytter Gunn Margit Andreassen (47), som har flere olympiske medaljer i bagasjen. Hun forteller at hun er blitt spurt om å delta tidligere, men at hun sa nei på det aktuelle tidspunktet.

Hun er imidlertid ikke fremmed for å være med i programmet hvis tilbudet kommer ved en annen anledning, men avkrefter overfor Se og Hør at hun skal være med i den kommende sesongen.

VIL DELTA: Gunn Margit Andreassen har tidligere takket nei til å delta i NRK-suksessen, men håper muligheten byr seg igjen. Her i Ruhpolding i 2008. Foto: NTB Scanpix
VIL DELTA: Gunn Margit Andreassen har tidligere takket nei til å delta i NRK-suksessen, men håper muligheten byr seg igjen. Her i Ruhpolding i 2008. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Familien Andreassen har dog vært representert i «Mesternes mester» tidligere, da ved 47-åringens ektemann, tidligere skiskytter Frode Andreassen (46).

Sistnevnte gjorde det svært godt i 2015, men måtte se seg slått i finalen av Aleksander Hetland (37).

Hett navn

Tidligere har skidronning Marit Bjørgen (40) avslørt at også hun har takket nei til å delta i konkurransen, og sa følgende til Dagbladet i 2018:

- Det er ikke det jeg har lyst til nå. Da må jeg også være borte flere uker fra Marius og familien. Det er ikke noe jeg ønsker nå, sa hun den gang.

I fjor ble Bjørgen mamma for andre gang, men som tidenes mestvinnende vinterolympier er det åpenbart hett navn i «Mesternes mester»-sammenheng.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Bjørgens manager, Guri Knotten Hetland, men har foreløpig ikke lykkes få en kommentar til denne saken.

NYTT FAMILIEMEDLEM: Marit Bjørgen er stolt mamma til sønnene Marius (4) og Ola (1). Her forteller om hvordan det var da Marius ble storebror - og om han kommer til å bli det igjen. Reporter: Hege Lovstad Toverud. Video: Embla Hjort-Larsen. Stillbilde: Scanpix. Klipp: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer

- Blitt spurt åtte ganger

Linda Medalen (55) regnes som en av Norges mest meritterte kvinnelige fotballspillere. Hun kan se tilbake på 152 landskamper og 64 landslagsmål. Når Se og Hør snakker med henne onsdag kan hun fortelle at hun er blitt spurt om å delta i NRK-programmet de siste åtte årene, men at frem til nå har takket nei.

POPULÆR: Linda Medalen har blitt spurt om å delta flere ganger. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR: Linda Medalen har blitt spurt om å delta flere ganger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Om hun vil bli å se på TV-skjermen til neste år, svarer hun kryptisk:

- Det ser hardt ut å være med. Og som sagt er jeg blitt spurt de siste åtte årene.

NYTT FAMILIEMEDLEM: Marit Bjørgen er stolt mamma til sønnene Marius (4) og Ola (1). Her forteller om hvordan det var da Marius ble storebror - og om han kommer til å bli det igjen. Reporter: Hege Lovstad Toverud. Video: Embla Hjort-Larsen. Stillbilde: Scanpix. Klipp: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer

Se og Hør har vært i kontakt med pressekontakt for «Mesternes mester» i NRK, Helene Amlie. Hun ønsker ikke å kommentere innholdet i denne saken.

LES OGSÅ: Overrasket hjemme hos ekskona

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer