SPILLER I «24»: Aksel Hennie dukker opp i episode nummer seks av krimserien.
SPILLER I «24»: Aksel Hennie dukker opp i episode nummer seks av krimserien.Vis mer

Aksel Hennie trekker pistol i «24»

Nordmannen spiller våpenhandleren «Karl Rask».

SEOGHØR.NO: Den norske skuespilleren, manusforfatteren og regissøren Aksel Hennie (38) har hatt stor suksess. Med filmer som «Hodejegerne», «Uno», «Buddy» og «Max Manus» har han bemerket seg stort i filmverdenen.

Nå tar han steget videre og inntar Hollywood. I tillegg til å spille krigeren «Tydeus» i den amerikanske filmen «Hercules», og «The Last Knights» får han nå også en rolle i TV-serien «24»

Der skal han nå spille mot «Golden Globe»-vinner Kiefer Sutherland i krimserien «24: Live Another Day». TV-serien har vært en suksess siden starten på 2000-tallet, med Kiefer Sutherland som anti terror agent Jack Bauer.

Aksel annonserte det hele på Twitter.

 

Serien tok en pause i 2010, men handlingen fortsetter i kjent stil. Nå dukker Jack Bauer opp i London hvor han har holdt seg skjult i fire år. I følge IMDB skal Hennie dukke opp i episode seks - i rollefiguren Karl Rask.

Spiller skurk

I den ferske traileren som ble sluppet 27.mai, ser vi Aksel som en typisk «bad guy». Han skal spille våpenhandleren Karl Rask, som også har en dialog med Jack Bauer.

- Sesong 9 Episode 6 på Fox mandag 2. juni, skrev Aksel på Twitter.

Aksel Hennies rollefigur truer Jack Bauer og spør blant annet hvor han har gjemt seg og hvorfor han er tilstede.

Kiefer Sutherland returnerer som Jack Bauer i en ny sessong av krimserien.  Foto: Fox/Splash News/ All Over Press
Kiefer Sutherland returnerer som Jack Bauer i en ny sessong av krimserien. Foto: Fox/Splash News/ All Over Press Vis mer

- Answer my question! Why are you really here?

Dette er to av replikkene til Aksels rollefigur «Karl Rask», som aggressivt retter en pistol mot Jack Bauer, mens han ser svært sint ut.

Dette er Hennies første rolle i en internasjonal TV-serie, og serien sendes på TV3 på søndager.