- Aksel Hennie er misunnelig på meg

Og «Max Manus»-stjernen bekrefter skuespillertalentets påstand.

MISUNNELIGE: Benjamin Helstad, som spiller hovedrollen i «Kongen av Bastøy», innrømmer overfor Seher.no at mange er misunnelige på ham for rollen i storfilmen.  Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no
MISUNNELIGE: Benjamin Helstad, som spiller hovedrollen i «Kongen av Bastøy», innrømmer overfor Seher.no at mange er misunnelige på ham for rollen i storfilmen. Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no Vis mer
SEHER.NO: Fredag er det Norgespremiere på regissør Marius Holsts nye spillefilm «Kongen av Bastøy».

Filmen, som hadde et budsjett på over 50 millioner kroner, handler om den 17 år gamle unggutten Erling som ankommer Bastøy skolehjem, et tidligere «oppdragelsesanstalt for forsømte gutter», i 1915.

Se filmtraileren nederst i saken!

Historien er basert på den sanne historien om opptøyene på guttehjemmet, og i filmen er det Erling som leder an til det som blir et voldsomt opprør mot brutaliteten, misbruket og urettferdigheten på Bastøya.

Hovedkarakteren spilles av 23 år gamle Benjamin Helstad, som går andreåret på Statens teaterhøyskole.

Helstad fikk sin spillefilmdebut allerede som syvåring, da han var med i «Jakten på nyresteinen» i 1996. Han spilte også Maria Bonnevies kjæreste i Margreth Olin-filmen «Engelen».

I «Kongen av Bastøy» spiller unggutten mot flere store filmprofiler, deriblant den svenske Hollywoodstjernen Stellan Skarsgård og Kristoffer Joner. Og overfor Seher.no innrømmer Helstad at det er mange som misunner ham rollen i filmprosjektet, deriblant «Max Manus»-stjernen Aksel Hennie (35).

- Jeg tror nok det er mange som er misunnelige. Jeg tror Aksel Hennie er misunnelig på at jeg får lov til å være med i denne filmen. Eller, jeg vet at han er det. Men selvfølgelig er de det. Jeg har fått jobbe med fantastiske skuespillere og Marius Holst. Hvem ville ikke vært misunnelig på det? smiler han til Seher.no. 

Da Hennie og popstjernekjæresten Tone Damli Aaberge deltok på førpremieren av filmen på Colosseum kino i Oslo onsdag kveld, bekreftet han Helstads påstand.

- Ja, helt klart! For Marius Holst er en av Norges desidert beste regissører. Og det jeg vet om filmen og historien fra før er svært lovende, pluss at det er et enormt godt manus. I tillegg er det masse flinke folk med, så det er et sinnsykt spennende prosjekt, sier Aksel til Seher.no.

Se stor bildespesial fra førpremieren her!

I løpet av sin karriere har Helstad rukket å jobbe med prosjekter mange unge skuespillere bare kan drømme om, og 23-åringen innrømmer at det har vært stort å få spille mot profiler som Skarsgård og Bonnevie.

- Man blir jo veldig «starstruck» første gang man treffer dem, og man forstår hvorfor de er så dyktige skuespillere når man ser de jobbe. Men så går det noen dager og så er man gode venner, og avslappet, og det er viktig. Men det jeg har lært er at med så store stjerner, så følger det også en ydmykhet til faget og dem man jobber med. Sånn som Stellan, han sa at hvis ikke alle i crewet fikk like bra mat som ham, så ville han ikke være med i filmen. Han setter de andre foran seg selv, sier Helstad.

Det er knyttet store forventninger til «Kongen av Bastøy», og ifølge Aftenposten skal produsentselskapet 4 ½ nå screene flmen for uttagningskomiteen til filmfestivalen i Berlin.

Dermed tyder alt på at Benjamin Helstad kommer til å bli et kjent navn i tiden fremover. Unggutten selv tar imidlertid den nye stjernestatusen med knusende ro. 

- Jeg har jobbet hardt for å komme dit jeg er. Jeg har ikke fått noen ting gratis, og med hardt arbeid og motgang så kommer medgang. Det blir jo litt rart da, for jeg liker å være mannen i gata, jeg. Men heldigvis tror jeg Norge er et veldig ålreit land å leve i sånn sett. Det er ikke det hysteriet rundt såkalte kjendiser, smiler han.

«Kongen av Bastøy» har Norgespremiere fredag 17. desember!

Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ:   - Det er ikke så stor forskjell på Norge og Hollywood

Se trailer til «Kongen av Bastøy» nedenfor: