Aksel Hennie droppet «The Martian»-premiere

Den norske filmstjernen glimret med sitt fravær da Matt Damon og resten av kollegene fra den nye storfilmen møtte fansen i London.

DROPPET PREMIEREN: Kristen Wiig, Matt Damon og Jessica Chastain solte seg i blitzregnet uten norske Hennie.  Foto: Xposure
DROPPET PREMIEREN: Kristen Wiig, Matt Damon og Jessica Chastain solte seg i blitzregnet uten norske Hennie. Foto: Xposure Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Torsdag var det premiere i London på Hollywood-filmen «The Martian», hvor Aksel Hennie (39) har en fremtredende rolle.  

På den glamorøse premieren var både Jessica Chastain, Kate Mara og Matt Damon.

Men norske Hennie var ikke å se. Til Seoghør.no avslører hans manager årsaken til fraværet.

- Han er på «Nobel»-innspilling i Marokko, ellers så skulle han mer enn gjerne vært der. Der skal han være i én måned, sa Martin Braathen.

- Hvordan går det hittil?

INGEN HENNIE: Kate Mara, Kristen Wiig, Matt Damon og Jessica Chastain på premieren. Foto: CapitalPictures
INGEN HENNIE: Kate Mara, Kristen Wiig, Matt Damon og Jessica Chastain på premieren. Foto: CapitalPictures Vis mer

- Det går veldig fint! Han har sagt at alt går smertefritt og at han er fornøyd med å jobbe med de han jobber med. Så det blir veldig spennende, sier manageren.

GIGANT-ROLLE: Aksel Hennie er i godt lag på rollelisten i The Martian. Han spiller mot blant annet Matt Damon, Jessica Chastain og Kate Mara. Foto: Scanpix
GIGANT-ROLLE: Aksel Hennie er i godt lag på rollelisten i The Martian. Han spiller mot blant annet Matt Damon, Jessica Chastain og Kate Mara. Foto: Scanpix Vis mer

Det var mot slutten av fjoråret det ble klart at Aksel hadde fått en svær rolle i Hollywood-filmen «The Martian», regissert av superstjernen Ridley Scott (77).

Den stjernespekkede filmen er et amerikansk sci-fi-actioneventyr som handler om hvordan en skipbrudden astronaut på Mars prøver å overleve til hjelpen kommer.

Aksel spiller en av astronautene i filmen, tyskeren Alex Vogel, og tror det kan bli vanskelig å toppe en slik rolle.

- For meg er det iallefall vanskelig å tenke seg hvordan jeg kan toppe å være med i en science fiction-film av Ridley Scott, sa han nylig til Dagbladet.

«Nobel» er NRKs nye storsatsing, hvor Aksel spiller hovedrollen. Dramaserien handler om Afghanistan-krigen og har hele 68 millioner kroner i budsjett, ifølge NRK.

Her spiller han sammen med Atheer Adel, Danica Curic, Anders Danielsen Lie, Ayesha Wolasmal, Christian Rubeck og Tuva Novotny.

NOBEL: Regissør Per-Olav Sørensen (t.v.) sammen med skuespillerne Aksel Hennie, Anders Danielsen Lie, Tuva Novotny, Ayesha Wolasmal, Christian Rubeck,  Danica Curcic og Atheer Adel. Foto: NTB scanpix
NOBEL: Regissør Per-Olav Sørensen (t.v.) sammen med skuespillerne Aksel Hennie, Anders Danielsen Lie, Tuva Novotny, Ayesha Wolasmal, Christian Rubeck, Danica Curcic og Atheer Adel. Foto: NTB scanpix Vis mer

Til NRK fortalte han hvordan det er å gå fra Hollywood til norsk TV.

– Jeg leter alltid etter de gode historiene, med god tematikk og flinke folk. Dette er et ordentlig godt prosjekt å være med på, som jeg gleder meg veldig til å starte på, sa Hennie til NRK i mars.

– Jeg er ikke så opptatt av hvor ting er, jeg er opptatt av hva de er. Dette er absolutt et av de mest spennende prosjektene jeg har vært med på.

«The Martian» har norsk kinopremiere den 2.oktober.

Se traileren under!

LES OGSÅ: - Jeg visste ikke at Hennie var norsk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer