- Aksel Hennie banet vei for oss alle

Christian Rubeck spilte sabotøren "Claus Helberg" i NRKs suksess "Kampen om Tungtvannet". Nå er han snart kino-aktuell i samme film som Sir Anthony Hopkins og Sir Ben Kingsley.

KINO-SUKSESS:  Vennene Gunnar Sønsteby (Knut Joner), Kolbein Lauring (Christian Rubeck) og Max Manus (Aksel Hennie) spilte sammen i kino-suksessen "Max Manus".

Foto/Copyright: Erik Aavatsmark / Filmkameratene

Lagt inn: 09-06-2008

 Foto: Erik Aavatsmark / Filmkameratene
KINO-SUKSESS: Vennene Gunnar Sønsteby (Knut Joner), Kolbein Lauring (Christian Rubeck) og Max Manus (Aksel Hennie) spilte sammen i kino-suksessen "Max Manus". Foto/Copyright: Erik Aavatsmark / Filmkameratene Lagt inn: 09-06-2008 Foto: Erik Aavatsmark / Filmkameratene Vis mer

SEOGHØR.NO: Skuespiller Christian Rubeck (35) gleder seg til å starte opptakene til NRKs nye storsatsing «Nobel – fred for enhver pris» med premiere neste år.

Seerne kjenner ham allerede godt for rollen som Claus Helberg i TV-serien «Kampen om Tungtvannet». Hovedrollen i «Nobel», som løytnant Erling Riiser i Forsvarets Spesialkommando, spilles av Aksel Hennie (39).

SAMMEN IGJEN: Aksel Hennie, Anders Danielsen Lie og Christian Rubeck gleder seg til å filme sammen igjen. Alle er med i NRKs nye storsatsning "Nobel - fred for enhver pris". Foto: HENNING JENSEN/SE OG HØR
SAMMEN IGJEN: Aksel Hennie, Anders Danielsen Lie og Christian Rubeck gleder seg til å filme sammen igjen. Alle er med i NRKs nye storsatsning "Nobel - fred for enhver pris". Foto: HENNING JENSEN/SE OG HØR Vis mer

Stor frihet

Christian spiller utenriksministeren som har et personlig mål om å innføre fred i Afghanistan. Han gleder seg, ikke minst fordi det blir gøy og spennende å jobbe med regissør Per-Olav Sørensen (51) igjen. Det var Sørensen som hadde regi også for «Kampen om Tungtvannet».

- Diplomati er spennende, det handler jo om kommunikasjon mellom to mennesker. Men denne gang skal jeg spille en person som ikke har levd, noe som gir meg større frihet til å tolke rollen, sier Christian, som endelig kan røpe at det er flere måneder siden han visste at rollen var hans.

Store stjerner.

I likhet med kameraten Aksel Hennie, som han spilte sammen med i kinosuksessen «Max Manus», kombinerer også Christian en nasjonal og en internasjonal karrière.

HELTER I HVITT: Christian Rubeck spilte rollen som Claus Helberg. Her er han sammen med de andre sabotørene fra TV-serien "Kampen om tungtvannet". Foto: Filmkameratene AS/Robert Holand
HELTER I HVITT: Christian Rubeck spilte rollen som Claus Helberg. Her er han sammen med de andre sabotørene fra TV-serien "Kampen om tungtvannet". Foto: Filmkameratene AS/Robert Holand Vis mer

– Aksel har vært med på å bryte vei for oss alle. Det er spennende tider, for alle norske skuespillere, sier Christian.

Skuespilleren fra Jeløya i Moss er utdannet ved Drama Centre i London, og har allerede gjort flere roller i internasjonale storfilmer.

Blant annet i Tommy Wirkolas «Hans og Grete», hvor også Ingrid Bolsø Berdal var med.

Christian spilte Håvard de Lange i TV2s serie "Det tredje øye", hvor  Kyrre Haugen Sydness spilte hovedrollen som Viggo Lund.

INTERNASJONAL: Skuespilleren Christian Rubeck fra Jeløya i Moss er utdannet ved Drama Centre i London, og har allerede gjort flere roller i internasjonale storfilmer. Foto: HENNING JENSEN/SE OG HØR
INTERNASJONAL: Skuespilleren Christian Rubeck fra Jeløya i Moss er utdannet ved Drama Centre i London, og har allerede gjort flere roller i internasjonale storfilmer. Foto: HENNING JENSEN/SE OG HØR Vis mer

BBC-stjerne

Han spiller «bad guy» i BBCs nye dramaserie «The Interceptor», som handler om narkotikasmugling. Og til sommeren er han premiereklar i thrilleren «Autobahn», hvor blant andre Sir Anthony Hopkins og Sir Ben Kingsley har store roller.

– Jeg traff dessverre aldri de store stjernene. De var ferdige med sine opptak da mine scener ble spilt inn, sier Christian.

En ekstra bonus med å være med på opptakene til «Nobel» er at han igjen får være sammen med kollegaer han kjenner godt fra før.

– Alt er lettere når man kjenner hverandre og slipper den slitsomme «bli kjent»- prosessen.

LES OGSÅ: