Jamina Blipp:

- Akkurat nå tenker jeg at det holder med ett barn

Jamina Blipp og Samantha Skogrand åpner opp om babynavn, oppdragelse og fremtiden.

FORELDRE: Jamina og Stian Blipp giftet seg i Hamar, lørdag 19. mai i fjor. Nylig ble de foreldre for første gang. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
FORELDRE: Jamina og Stian Blipp giftet seg i Hamar, lørdag 19. mai i fjor. Nylig ble de foreldre for første gang. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer
Publisert

24. november kunne Stian Blipp (28) og kona Jamina Blipp (30) dele den gledelige nyheten om at de hadde blitt foreldre for første gang, til lille Noelle.

Torsdag denne uken, drøye seks uker etter at datteren kom til verden, tok Jamina og venninnen Samantha Skogrand (29), som for øvrig har termin om en uke, turen til Babybanden på Skøyen. Der hadde de invitert til en kombinasjon av barseltreff og innspilling av podcasten deres, «Baby Boom».

Noelle lå pent og pyntelig ved siden av scenen mens mamma og Samantha snakket åpenhjertig til de over 100 oppmøtte i butikken. Etter podcast-innspillingen kunne Jamina fortelle til Se og Hør at hun trives i rollen som småbarnsmor.

- Det er enda koseligere enn jeg trodde. Hun er blid og fornøyd nesten hele dagen, med unntak av en liten time på kvelden der hun får et «kick», sier hun.

O S L O du kan være ganske så fin 😍

Et innlegg delt av JAMINA BLIPP (@jamiiina)

- Blir helt fascinert

Jamina kan samtidig fortelle at ektemannen Stian har imponert henne i rollen som pappa, og at de begge har fått kjenne på hormonene som følger med det å bli foreldre for første gang.

- Barseltårer og sånne ting, det fikk Stian, føler jeg. Han er veldig følsom, og det er fint å se at han også er emosjonell, ikke bare meg, ler hun.

Stian, som i fjor tok over stafettpinnen som programleder i «Senkveld» sammen med Helene Olafsen, har vært hjemme helt siden Noelle ble født.

- Det har vært veldig deilig å ha Stian hjemme, og at vi har vært to om det. For det er jo litt skummet, vi har jo ikke gjort det her før. Men det at vi er hjemme begge to gjør det litt tryggere, og det er koselig å ha delt den tiden sammen, sier Jamina, og kan også fortelle at hun har sett en helt ny side av ektemannen:

- Jeg blir helt fascinert over hvor rolig Stian er som pappa. Det er en side jeg aldri har sett av han før. Når hun får litt raptus om kvelden så er det hos Stian hun roer seg. Det er veldig fint å se.

FERSKE FORELDRE: Stian og Jamina Blipp ble nylig foreldre for første gang. Her er stjerneparet på «Tre elefanter i rommet»-premiere på Latter i februar. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
FERSKE FORELDRE: Stian og Jamina Blipp ble nylig foreldre for første gang. Her er stjerneparet på «Tre elefanter i rommet»-premiere på Latter i februar. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

- Holder med én

Om det blir flere barn i Blipp-familien gjenstår å se. Foreløpig har Jamina det fint som ettbarnsmor, mye grunnet det hun selv kaller «egoistiske årsaker».

- Akkurat nå tenker jeg at det holder med én, og det er egentlig kun av egoistiske årsaker. Det er mye mer jobb og logistikk med flere barn. Men hvis jeg ser bort fra alt det praktiske så synes jeg jo at en stor familie er helt fantastisk, sier hun, og legger til:

- Det å ha søsken er jo superfint, og jeg kunne tenkt meg å ha mange barn. Men det å gå gravid i ni måneder igjen og igjen - akkurat nå så frister ikke det.

BLID: -Stian var litt mer nervøs enn vanlig, sier Jamina Iversen rett etter mannens første «Senkveld»-sending. Video: Ruben Pedersen og Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Hadde navnet klart

Jamina forteller videre at navnet Noelle ble bestemt allerede før datteren kom til verden. Ekteparet var åpne for alt når det kom til å finne navn til datteren, men de ønsket samtidig å kalle henne noe litt uvanlig, uten å dra det for langt.

At navnet var klart før fødselen satte både Jamina og Stian pris på.

- Jeg følte at det var så koselig at Stian fikk et forhold til navnet og til Noelle mens hun fremdeles var i magen, sier Jamina, og forteller at prosessen med å velge navn ikke var bare enkel.

- Vi var veldig tydelige på at vi skulle være enige. Vi var innom mange navn, men akkurat på Noelle var vi enige.

Under podcast-innspillingen kunne Jamina lattermildt fortelle at Stian blant annet hadde vært innom å kalle babyen noe som hadde med «Star Wars» å gjøre, men at dette ikke ble noe av, da hun satte ned foten.

- Har ingen peiling

Samantha Skogrand, som venter sitt første barn med den tidligere skiskytterstjernen Emil Hegle Svendsen (33), kan til Se og Hør fortelle at navnet på deres førstefødte ikke er klart enda.

TERMIN OM EN UKE: Samantha Skogrand og Emil Hegle Svendsen ser frem til å ønske sitt første barn velkommen til verden i nær fremtid. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TERMIN OM EN UKE: Samantha Skogrand og Emil Hegle Svendsen ser frem til å ønske sitt første barn velkommen til verden i nær fremtid. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Nei gud, vi har ikke to navn å velge mellom engang. Vi har kanskje seks eller syv navn som vi synes er helt ok. Vi har ingen peiling. Men vi har jo litt blandede gener, så først og fremst er vi jo spente på hvordan han ser ut. Jeg har nesten lagt det litt bort, for nå står jeg ovenfor noe av det største kroppen skal gjennom fysisk, så nå er jeg i veldig fødselsmodus, sier hun og legger til:

- Vi må nesten bare se han. Så kanskje det faller ned i hodet på oss. Det håper jeg, ler Samantha.

Til tross for at navnet på den kommende babyen ikke er klart enda, vet paret hvilken retning de ønsker å gå i. Navnet blir nok av den tradisjonelle sorten, og blant alternativene nevner Samantha; Alfred, Anton, Magnus og Bjørn.

- Vi liker jo litt sånne «gubbe-navn». Jeg synes det er så søtt med en liten, meksikansk trønder. Men vi får nesten bare vente og se, sier hun.

KLINTE TIL: Programleder Stian Blipp og Jamina Iversen ga hverandre sitt «ja» lørdag 19. mai. Foto: Tor Lindseth / Video: Amund Røhne Vis mer

Husarrest før fødselen

Det var i august at det ble kjent at Samantha og Emil venter barn, og terminen er allerede neste uke. Allikevel stilte Samantha opp torsdag morgen.

- Jeg er veldig rastløs av meg, og jeg er veldig heldig som føler meg bra. Men jeg fikk streng beskjed fra Emil i går om at etter den innspillingen her så blir det husarrest, sier hun lattermildt.

4-stjerners middag: Fridtjof Såheim spurte Samantha Skogrand om hun treffer andre menn når skiskytter-kjæresten Emil er i sesong. Vis mer Vis mer Vis mer

Samantha utelukker ikke at det kanskje blir flere barn i fremtiden.

- Jeg er så glad i søsknene mine, så det er jo noe med det å ha søsken. Hadde det ikke vært for det så kunne jeg godt ha tenkt meg å bare ha en. Men jeg har jo ikke fått barn enda, så det er kanskje vanskelig å si noe om nå, sier hun.

Gode verdier

Når det kommer til hvordan foreldre Jamina og Samantha ønsker å bli, sier de begge at de er opptatt av å gi barna sine gode verdier hjemmefra.

- Vi har snakket mye om at vi skal overøse henne med kjærlighet og heller ha fokus på hvor snill hun er mot andre, og hvor bra hun er som person enn hvordan hun ser ut. Vi ønsker å gi henne gode verdier og god selvtillitt, sier Jamina, og får støtte av Samantha.

- En av de tingene jeg har vært litt nervøs for, er at vi skal gi han de riktige verdiene hjemmefra, men så er det også mye innflytelse utenfra. Jeg vet ikke hvordan det er å oppdra barn nå, men det virker som det er ganske ulikt fra da vi var små, sier hun.

LES OGSÅ: - Kan ikke huske sist jeg var på vorspiel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer