- Akkurat nå er vi et jumboland

Hverken Norge eller Danmark fortjener støtte, mener bitre svensker etter Eurovision-fiaskoen...

MISTET STATUS: - «Melodifestivalen» har nok ikke den samme statusen lenger her i Sverige, innrømmer den anerkjente Aftonbladet-kommentatoren Markus Larsson til Seher.no etter torsdagens svenske Eurovision-fadese.
MISTET STATUS: - «Melodifestivalen» har nok ikke den samme statusen lenger her i Sverige, innrømmer den anerkjente Aftonbladet-kommentatoren Markus Larsson til Seher.no etter torsdagens svenske Eurovision-fadese. Vis mer
Se Anna Bergendahl storme inn på hotellet etter Eurovision-nederlaget nederst i saken! 


SEHER.NO: Skuffelsen er stor blant våre svenske naboer etter torsdagens svenske-sjokk i Eurovision, der det ble klart at det svenske bidraget ikke blir å se i den store finalen førstkommende lørdag.

Etter at alle stemmene var talt opp, ble det nemlig klart at storfavoritt Anna Bergendahl (18) og låten «This Is My Life» ikke klarte å sikre svenskene en plass i finalen.

Dermed er Sverige for første gang siden 1958 ikke å finne blant landene som konkurrerer om førsteplassen i den gigantiske musikk-konkurransen.

- Dette var bare ikke Sveriges år, låten var ikke rett. Rett og slett, sier kommentator i Sveriges største avis, Aftonbladet, Markus Larsson, til Seher.no.

Kritikken mot Eurovision har hos våre naboer allerede pågått i noen dager. Mange har nemlig ment at hele arrangementet burde legges ned, og ifølge Larsson er ikke akkurat det standpunktet mindre populært etter årets fadese.

- Nei, det blir ikke bedre etter dette. Og selvfølgelig kommer det til å påvirke interessen for Eurovision i Sverige for framtiden, men hvordan - det vet man jo ikke ennå. Uansett, svensker er glade i å kritisere. Men alle vet jo at Eurovision ikke kommer til å legges ned, mener Larsson, som tror Bergendahls MGP-exit nå vil få konsekvenser på et eller annet vis.
 
- Ja, det er jo en naturlig konsekvens av å ryke ut på denne måten. Men «Melodifestivalen» har nok ikke den samme statusen lenger her i Sverige.

- På grunn av dette?

- Ja, på grunn av dette.

Aftonbladet-kommentatoren legger ikke skjul på at det ble en sen kveld og at det ble i overkant mye å gjøre for mange svenske journalister torsdag kveld etter sjokkresultatet. Hvem svenskene nå skal holde med under lørdagens finale, det er han ikke helt sikker på.

- Det er vanskelig å vite, men vi heier jo alltid på våre MGP-venner og naboer. Men hverken Norge eller Danmark fortjener støtte når man ser og hører låtene. Jeg tror Norge, i egenskap av å være vertsnasjon, kommer til å gjøre det bra. Men selve låta, det er i hvert fall ikke min greie. Den passer bedre til en musikal.

- Og hva er galt med det danske bidraget?

- Danmark gikk videre med en slager som kan minne om det vi hadde i Sverige for ti år siden, sier Markus Larsson, som benytter sjansen til å gi nok et lite stikk til Norge.

- Vi kommer igjen, vi. Akkurat nå er vi bare der Norge og Finland har vært i flere år: Et jumboland, humrer han.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:  - Svenskesjokk i Eurovision

Se Anna Bergendahl storme inn på hotellet etter Eurovision-nederlaget her:[obj:media:8662]