HEDRET: Freestyle motorcross-kjører Ailo Gaup vant prisen Åpen klasse under Idrettsgallaen 2008 i Hamar. Nå er han kåret til årets samiske forbilde på den samiske idrettsgallaen. Foto: SCANPIX
HEDRET: Freestyle motorcross-kjører Ailo Gaup vant prisen Åpen klasse under Idrettsgallaen 2008 i Hamar. Nå er han kåret til årets samiske forbilde på den samiske idrettsgallaen. Foto: SCANPIX Vis mer

Ailo årets samiske forbilde

FMX-verdensmesteren kunne ikke stille på utdelingen.

SEHER.NO: - Det er veldig stort og uventet å få pris som "Årets samiske forbilde", sier motocross-kjører og verdensmester Ailo Gaup (28) som lørdag fikk prisen på Den samiske idrettsgallaen i Tromsø.

- Å bli nominert av det norske folk som på idrettsgallaen er veldig sterkt. Jeg sier tusen takk, forteller Ailo til seher.no.
Ailo kunne ikke selv stille på utdelingen på lørdag, men sendte en håndskrevet hilsen til gallaen:

"Det å få denne prisen er kjempeartig. Det er veldig stort bare å bli nominert til noe så stort som årets samiske forbilde. Skulle så gjerne vært med dere i kveld, men slik situasjon er så var det ikke mulig," skrev 28-åringen melder nrk.no.

Gaup er nyoperert for en skade i skulderen som han har levd med lenge.

- Festet til bicepsen var revet av, alle leddbånd var revet av, leddkapselen var skadet hele veien rundt, det var et lite brudd i leddflata på overarmen, og muskelfestene bak på skulderen måtte repareres, forteller han i bloggen sin.

- Nå er jeg på bedringens vei, og bruker kreftene på rehabilitering, sier Ailo til seher.no. Ennå vet han ikke når han kan konkurrere igjen.

Tidligere vant Ailo åpen klasse på Idrettsgallaen 2008. Han ble kåret til årets nordlending og årets nordnorske idrettsnavn i desember 2007. Ailo er ranket som en topp-10-utøver av alle FMX-kjørere i verden. Han vant FMX-verdensmesterskapet i 2007 med blant annet en brukket hånd.